Pancratius veel te sterk voor Hooglanderveen

In de zondag tweede klasse B staat Pancratius door een ruime zege op Hooglanderveen weer naast Hoofddorp op de ranglijst, nadat zij vandaag verloren bij ZSGOWMS. De ploeg van Bart Jansen maakte op eigen veld geen fout: 6-1. De strijd om de tweede plaats brandt nu weer los, met nog één wedstrijd te gaan.

Het ging al snel de goede kant op voor de Badhoevedorpers. Na zes minuten vond Rick van Veen het net, door op de goede plek staan nadat de doelman de bal losliet. De bliksemstart deed niks af aan het verloop van de eerste helft, want die ging gelijk op. De 1-1 viel dan ook na iets meer dan een half uur. Een slechte terugspeelbal werd opgepikt door Danny De Graaf. Hij rondde vervolgens oog-in-oog met doelman Stijn Morsch koel af.

De tweede helft werd weer begonnen met een snelle treffer. Wederom was het Pancratius dat het doel wist te vinden, ditmaal vanaf elf meter. Ralf Fenne tekende voor de 2-1. Vervolgens zette Rody Pot de thuisploeg op 3-1, op aangeven van Fenne. Daarmee was het verzet van Hooglanderveen gebroken, want de score liep in de tweede helft verder op. Opnieuw was er een cruciale rol voor Ralf Fenne, die na zijn treffer en assist neergelegd werd in het strafschopgebied. Hij legde zelf aan en rondde af. Het werd allemaal nog mooier toen na een uur spelen Lesley Rienks de vijfde treffer achter zijn naam zette, door één-op-één met de keeper geen fout te maken en af te ronden. Vlak voor tijd bepaalde Lobo de eindstand op 6-1.

“Een heerlijke middag”, aldus een blije Pancratius-trainer Bart Jansen. “Nu hopen we op de sportieve plicht van SCH en we weten wat ons te doen staat: dat is winnen.” Daarmee kijkt hij al vooruit naar volgende week, wanneer nummer twee Hoofddorp SCH’44 ontvangt en Pancratius tegenover VVIJ zal staan. “We zullen in ieder geval zelf vol op de aanval spelen”, aldus Jansen. “Op Hoofddorp heb ik nou eenmaal geen invloed.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!