Pancratius verliest opnieuw, Zeeburgia loopt verder uit

Het is Pancratius niet gelukt om in het spoor te blijven van koploper Zeeburgia. De Amsterdammers, die uitkomen in de tweede klasse B, gingen zondag met 2-1 onderuit bij Kampong. Door de tweede nederlaag op rij is het gat met Zeeburgia gegroeid naar vijf punten. “We hebben te veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen”, aldus Pancratius-coach Bart Jansen.

De gasten uit Amsterdam gingen in Utrecht furieus van start. Met iets meer geluk had het na tien minuten al 0-2 gestaan. “In de eerste minuut ging een schot van ons via de binnenkant van de paal uit het doel. En in de tiende minuut was de doelman van Kampong wederom verslagen, maar een stift verdween net langs de verkeerde kant van de paal”, zag Jansen.

Pancratius, dat vorige week door een 0-3 nederlaag de koppositie uit handen gaf, speelde zondag een uitstekende eerste helft. Toch was het Kampong dat met een voorsprong de kleedkamer op zocht. Aan het einde van de eerste helft verdween de bal in het net. Tien minuten na rust viel ook nog de 2-0. Vrijwel direct aan het begin van de tweede helft kreeg Kampong ook al een grote kans op een tweede treffer. “Dat de 2-0 viel, was enorm zuur. We krijgen zelden meer dan twee treffers tegen in een wedstrijd, maar daarentegen scoren wij ook te moeilijk. Zelfs tegen de onderste teams lukt het ons vaak niet om veelvuldig het net te laten bollen.”

Via rechterspits Lesley Rienks kwamen de Amsterdammers nog wel terug tot 2-1. “In het tweede bedrijf golfde het spel meer op en neer, omdat wij meer risico moesten nemen”, verklaarde Jansen. Pancratius heeft door de nederlaag een kampioenschap niet meer in eigen hand. “Misschien moeten wij ons wel richtten op het winnen van de derde periode om zeker te zijn van de nacompetitie, maar de titel heb ik zeker nog niet uit het hoofd gezet. Zeeburgia heeft nog een aantal heel lastige duels voor de boeg!”

Foto boven: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)