Pancratius verliest thuis van De Meern

Het kunstgrasveld in Badhoevedorp was bespeelbaar, maar niet meer dan dat. Het regende dat het goot en de wind zorgde ervoor dat de toeschouwers meer aandacht hadden voor het onder controle houden van hun paraplu dan voor de wedstrijd, die weinig hoogtepunten kende. Het werd een matige 0-1.

In de eerste 45 minuten heeft Pancratius geen kans gecreëerd. De ploeg van Ton Pronk kwam nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van De Meern. Zowel de pogingen over de grond als de lange ballen van laatste man Menno Schelling kwamen bijna nooit aan, mede door de stevige wind.

Waar Pancratius dus geen kans kreeg, had De Meern er maar één nodig. Don Gerritsen ging in de veertiende minuut diep op een goede pass en faalde oog in oog met keeper Nick Teeffelen niet. Zo kwam de club uit Utrecht al vroeg op voorsprong, maar kwam ook niet veel verder. Pas laat in de eerste helft kregen ze nog een paar kleine kansen.

image

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars en de regen in overvloed. De ingevallen Danny ter Hoeve kreeg de beste kansen aan de zijde van de Meern. Hij stuitte echter telkens op keeper Nick Teeffelen of op een van zijn verdedigers. Pancratius speelde beter dan in de eerste helft, maar bracht de overwinning van De Meern eigenlijk nooit in gevaar. Pas de laatste 20 minuten probeerden ze wat te forceren maar meer dan een paar corners werden niet afgedwongen. Het bleef bij 0-1.

Verslag en foto’s Daan de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)