Pancratius verliest van AFC’34

In de eerste klasse A heeft Pancratius geen punten weten te behalen in de thuiswedstrijd tegen AFC’34. Het elftal van Ton Pronk kwam vlak voor rust op achterstand. In de tweede helft drong Pancratius aan maar wist het niet meer te scoren. Het duel in Badhoevedorp eindigde uiteindelijk in 0-1.

Pancratius heeft net als AFC’34 zijn pijlen gericht op de jeugd, waarbij de basisplaats voor de 16-jarige Roy Deken opvallend was. De roodwitten kenden een gemiddelde leeftijd van rond de 22 jaar, zelfs nog iets jonger dan AFC’34.

In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. AFC’ 34 combineerde op het kunstgrasveld naar voren toe en creëerde diverse corners. Een doelpunt had toen logisch geweest, maar die prijs viel pas vlak voor de rust te noteren. Een schitterende crosspass van Lars Boekel werd bij de tweede paal door Sandro Staal voorgeschoten.  De verdediging van de thuisploeg had daarbij de geheel vrijstaande Jim Hulleman uit het oog verloren, die van dichtbij wel heel makkelijk doelman Paul Roos kon passeren: 0-1.

doelpunt AFC'34
Jim Hulleman schiet de 0-1 binnen

Na de rust had AFC’34 het even lastig. Pancratius drong via de zijkanten aan, maar grote kansen leverde dat niet op. De gasten gingen vervolgens op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, maar daarvoor speelde het veel te onrustig en onnauwkeurig. Omdat ook Pancratius niet meer wist te scoren eindigde het duel in 0-1.

20131117-_HVD1075

De reactie van Pancratius coach Ton Pronk: “Na rust hebben we er alles aan gedaan om weer naast AFC ’34 te komen. Maar de voorhoedespelers die het zouden moeten laten zien, waren vandaag niet in staat het verschil te maken. In een hectische slotfase waren er nog hachelijke momenten voor de goal van AFC ’34 met onder meer een handsbal maar het bleef bij 0-1.”

Foto’s: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)