Pancratius verslaat De Meteoor en gaat met tevreden gevoel de winterstop in

In Badhoevedorp heeft Pancratius met 4-2 van De Meteoor gewonnen. Het elftal van Bart Jansen stond bij rust met 3-2 voor en besliste het duel uiteindelijk in de laatste minuut. Pancratius doet goed mee in de top van 2B en staat maar vier punten achter koploper DCG. De Meteoor beëindigt het eerste half jaar in de tweede klasse op een gedeelde laatste plaats.

Pancratius begon sterk aan het duel met De Meteoor. Dominique Sweers bracht de gastheren via een frommelgoal al vroeg op voorsprong. Maar De Meteoor liet zien dat het over veerkracht beschikt en boog de achterstand via William Lorent en Sergio Comvalius binnen een kwartier om in een voorsprong. De bezoekers konden echter niet lang van de voorsprong genieten.

20141214-_HVD2881
De thuisploeg bewees namelijk dat het ook sterk van een achterstand terug kan komen. Nog voor rust scoorde het elftal van Bart Jansen twee keer. Danny van Ingen tekende de 2-2 aan en aanvoerder Jean Pierre Kerkeboom scoorde met een droge schuiver vanaf de 16-meter lijn. Met een 3-2 stand werd de rust in Badhoevedorp bereikt.

20141214-_HVD2859
In de tweede helft bleef het lang spannend op het complex van Pancratius. De thuisploeg weigerde het duel te beslissen door veel kansen te missen. Hierdoor hield De Meteoor hoop op een puntje. Maar deze hoop werd in de laatste minuut de grond in geboord. Via een eigen goal van de bezoekers werd het 4-2 en was het duel beslist.

20141214-_HVD2948

Pancratius-trainer Bart Jansen denkt dat zijn elftal op dit moment terecht op de 3e plaats staat. Zo zegt hij tegen HCnieuws.nl: “We hebben soms wat schlemielig punten laten liggen, maar we hebben ook een aantal keer geluk gehad. Al met al ben ik best tevreden over de eerste seizoenshelft”.