Pancratius verspeelt onnodige punten tegen DSOV

In de zondag tweede klasse B is de derby van Haarlemmermeer tussen Pancratius en DSOV uitgelopen op een waar spektakelstuk. Pancratius leek de buit binnen te hebben toen Ralf Fenne in de 85ste minuut een strafschop verzilverde en de stand op 3-2 bracht. Het werd toch nog gelijk omdat ook DSOV een penalty kreeg van de arbiter, die benut werd door Martijn Nelis.

”We hebben met 3-3 verloren”, zijn de alleszeggende woorden van Bart Jansen een paar uur na de zinderende wedstrijd. Dat klopt want door het gelijke spel ziet de coach zijn elftal naar de vierde plaats zakken. Een gehavend Pancratius (Jansen kon niet beschikken over maar liefst vier basisspelers) begon wel goed aan het duel met het tegen degradatie vechtende DSOV. Na de eerste 45 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht. Door twee identieke doelpunten van Gianni Oosterhoff en Jeranio Lobo nam Pancratius een comfortabele voorsprong.

Die voorsprong zou na de rust in een kwartier uit handen worden gegeven. Invaller Justin Losekoot produceerde de aansluitingstreffer en Martijn Nelis bracht vervolgens de 2-2 op het scorebord. ”Dit was een slechte fase van ons. Het is jammer dat je dan gelijk twee doelpunten toe moet staan”, aldus Jansen. Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Eerst kwam Pancratius met een man meer te staan nadat Mickey Brouwer zijn tweede gele kaart kreeg en vervolgens kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om de overwinning veilig te stellen. Na een handsbal ging de bal op de stip en Ralf Fenne benutte dit buitenkansje: 3-2.

Toen Jeranio Lobo en Denzel Sno alleen op de doelman van DSOV afliepen leek de definitieve beslissing in de maak. In plaats van af te leggen probeerde Lobo het zelf met een lobje maar dit mislukte faliekant. Het zou een hele dure misser blijken want na een overtreding van Jean Pierre Kerkeboom kreeg DSOV een penalty. Martijn Nelis bleef koel en zette DSOV voor de tweede keer op gelijke hoogte: 3-3. ”Hij kon hem geven. Achteraf gezien was die gemiste kans van ons het kantelpunt”, zucht Jansen.

Ondanks het puntverlies heeft Pancratius alles nog in eigen hand. ”We krijgen AGB, Hoofddorp en Hooglanderveen nog. Het winnen van de derde periode gaat hem niet meer worden dus we moeten zorgen dat zo hoog mogelijk eindigen”, besluit Jansen. Pancratius moet volgende week eerst zien af te rekenen met United/DAVO.

Foto’s: Hans van Dijk