Home / Algemeen / Pancratius verspeelt ruime voorsprong en laatste promotiekansen

Pancratius verspeelt ruime voorsprong en laatste promotiekansen

Voor de tweede keer deze maand heeft Pancratius een riante voorsprong uit handen geven. Nadat de zondag tweedeklasser begin april DOSR liet terugkomen van 3-0 tot 3-3, ging het tegen TAC’90 helemaal mis voor de ploeg van Rob Rijnink. Na een goed half uur stond het 3-1, na negentig minuten 3-5.

Rijnink toonde zich na afloop heel realistisch. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is het seizoen van Pancratius klaar. “We doen niet meer mee voor de derde periodetitel. Het bloedt een klein beetje dood”, zei de oefenmeester. Dat hadden de Badhoevedorpers aan zichzelf te danken. Na een uitstekend begin en een ruime voorsprong, door doelpunten van Bas Pel (twee) en Sander van Eijk, had TAC’90 via Ilhan Senturk iets teruggedaan: 3-1.

In de laatste minuut van de eerste helft vonden de bezoekers uit Den Haag zelfs de aansluitingstreffer dankzij Rafik El Ousrouti. “Dan weet je dat je TAC’90 hoop geeft. Er lopen daar een paar aardige voetballers, allemaal jongens van de straat. Die willen er echt voor gaan. Dat zit dit seizoen niet in onze groep. Er staat niemand op wanneer TAC’90 terugkomt. De tweede helft was een collectief falen van onze kant. Geen inzet, beleving. De absolute wil om te winnen ontbrak.”

TAC’90 rook voor de rust al bloed met 3-2 en ging er in de tweede helft helemaal overheen. Twee goals van El Ousrouti, die zijn hattrick voltooide, en eentje van Jeffrey Ramkisoen zorgden voor een 3-5 eindstand. Rijnink stond machteloos. “De manier waarop wij soms doelpunten weggeven..” Hij kon er zelf geen antwoord op geven.

Het seizoen gaat op deze manier als een nachtkaars uit. “Heel kort hebben we een rol kunnen spelen in de derde periode, maar dat is nu ook klaar met vier punten achterstand. We hebben ons gehandhaafd en de plek waar we nu staan is het maximale dat we met deze groep hebben kunnen behalen”, zegt de oefenmeester, die de laatste drie wedstrijden op een goede manier wil afsluiten met de huidige nummer acht van de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Archieffoto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)