Pancratius verzuimt koppositie te pakken, tiental houdt Quick op 0-0

Pancratius heeft niet optimaal kunnen profiteren van de misstap van koploper DCG. De nummer twee uit de tweede klasse B speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Quick 1890. “Met het punt kan ik leven, maar er zat zeker meer in”, concludeerde Pancratius-coach Bart Jansen. De formatie uit Badhoevedorp speelde ruim een uur met tien man.

Earvin Codfried moest na ongeveer een half uur spelen het veld verlaten. De rechtsbuiten van de thuisclub kreeg van de scheidsrechter de rode kaart. “Hij duwde een speler weg en volgens de arbiter trapt hij daarna na, maar ik heb het niet goed gezien. Ik kan dus niet inschatten of de beslissing van de scheidsrechter juist is”, bekende Jansen eerlijk.

20150301-_HVD8720

Hoewel de ploeg van Jansen met tien man verder moest, veranderde er weinig aan het spelbeeld. “We bleven de bovenliggende partij. We kregen meerdere mogelijkheden om tot scoren te komen. Daarnaast bleef mijn team goed voetballen.”

Het veldoverwicht kwam zondag niet tot uitdrukking in de score. Ook de gasten, die wat kansen kregen, konden daar geen verandering in brengen. De puntendeling betekende dat Pancratius, dat vorige week Huizen met 1-0 versloeg, voor de tweede keer in een maand punten verspeelde in de strijd om het kampioenschap. “Het blijft extreem spannend. Doordat DCG heeft verloren van Zeeburgia staan wij nog maar een punt achter op de koploper, maar aan de andere kant hijgt ook Zeeburgia in onze nek. Ze hebben maar een punt minder.”

20150301-_HVD8744

Pancratius kan nog op twee manieren promotie afdwingen. Zondag ging ook de derde en tevens laatste periode van start. “Het streven is natuurlijk om aan het einde van het seizoen met de kampioensschaal in de handen te staan, maar als het via de reguliere ranglijst niet lukt kunnen wij ons altijd richten op het winnen van de derde periodetitel. Maar daar wil ik nu nog niet aandenken”, besloot Jansen

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de ranglijst op de klassenpagina van de tweede klasse B zondag.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!