Pancratius vindt tegen SCH’44 eindelijk het ontbrekende stukje geluk

Na anderhalve maand zonder zege heeft zondag tweedeklasser Pancratius weer een competitiewedstrijd kunnen winnen. De ploeg van Danny Hijzelendoorn versloeg nummer drie SCH’44 met 4-3. De laagvlieger had eindelijk het geluk waar het de afgelopen weken aan ontbrak.

Deze overwinning hadden ze in Badhoevedorp heel hard nodig. Hijzelendoorn merkte na afloop ook de ontlading. Vorige week ging zijn ploeg door een beschamende tweede helft keihard onderuit bij Kampong (6-0), thuis tegen SCH’44 zag de oefenmeester weer het Pancratius zoals hij het graag ziet. “Het was een groot verschil met vorige week. Heel knap hoe de gasten zich gerevancheerd hebben.”

Halverwege keek de thuisploeg tegen een 1-2 achterstand aan. Nadat SCH’44 ietwat gelukkig de score opende via Raoul Pengel, poetste Pancratius deze tegentreffer weg door een doelpunt van Ralf Fenne. De van een blessure teruggekeerde aanvaller stond aan het einde van een mooie aanval. Een individueel hoogtepunt bracht de bezoekers op slag van rust weer aan de leiding. Vanaf zo’n dertig meter liet Erwin van der Klis met een snoeiharde vrije trap doelman Stijn Morsch volstrekt kansloos.

De Badhoevedorpers gaven zich nog niet gewonnen. Invaller Tony Schreurs speelde na rust een belangrijke rol in de comeback. Eerst werd zijn strakke voorzet door een verdediger in het eigen doel gewerkt en tien minuten voor tijd rondde hij op aangeven van Ritchie van Hameren goed af. Met een 3-2 voorsprong leek de eerste overwinning sinds 21 oktober aanstaande. Daar dacht SCH’44 anders over. Vier minuten voor tijd kregen de bezoekers opnieuw een vrije trap van veraf. Nu ging Tom van der Linden achter de bal staan en hij schoot deze vol in de kruising: 3-3.

De late gelijkmaker was een flinke domper voor Pancratius. “Dit is kenmerkend voor het seizoen, dat je op zo’n manier punten verliest”, zei Hijzelendoorn daarover. Toch stapte hij als winnaar van het veld. Daar zat een hoop geluk bij. Een verre inworp van Niels Vahlkamp werd door een speler van SCH’44 verlengd en verdween zo in het doel: 4-3. De vreugde was er niet minder door.

“Ik vind dat het een keer tijd was dat wij de wind of het geluk meehebben”, riep Hijzelendoorn, die eerder deze week zijn contract verlengde. “Ik vond SCH’44 een hele goede ploeg, maar ik vond ons ook heel goed. De overwinning was zeker niet onverdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.