Home / Algemeen / Pancratius weet na FC Abcoude weer wat winnen is

Pancratius weet na FC Abcoude weer wat winnen is

Vier competitiewedstrijden op rij werden verloren, waarvan de nederlaag vorige week tegen Legmeervogels (1-6) het hardst aan kwam. Maar tegen FC Abcoude heeft Pancratius de zoete smaak van een overwinning weer kunnen proeven. De ploeg van Bart Jansen was met 4-0 te sterk.

“Dit was echt nodig”, is Jansen duidelijk. “Na vier nederlagen konden we dit goed gebruiken. Dinsdag hebben we even bij elkaar gezeten om erover te praten en vandaag hebben we een paar omzettingen gedaan. Tegen FC Abcoude, wat een lastige tegenstander is, met 4-0 winnen, is dan niet alleen erg mooi, maar ook goed voor het vertrouwen.”

Pancratius - Abcoude

Op eigen veld gaven de Badhoevedorpers weinig tot niets weg. Het duurde echter tot de 44ste minuut voordat het goede spel werd beloond met de openingstreffer. Ralf Fenne nam deze op slag van rust voor zijn rekening en verdubbelde na ruim een uur spelen de voorsprong met zijn tweede treffer. FC Abcoude probeerde nog terug in de wedstrijd te komen, maar Pancratius liep verder uit. Bobby Bosma en Nino Marchena bepaalden de eindstand uiteindelijk op 4-0 voor de thuisploeg.

Pancratius - Abcoude

Zo boekte Pancratius een belangrijke zege en nam het afstand van de onderste plekken in de zondag tweede klasse B. Jansen: “We hebben eigenlijk nog niet eens naar de onderste plekken gekeken. Het doel was telkens de aansluiting te vinden met de bovenste plaatsen en daar heeft deze overwinning aan bijgedragen. Alleen weten we wel dat we de wedstrijden voor de winterstop moeten winnen om in de race te blijven.”

Pancratius - Abcoude

Dat wordt even onderbroken met een uitstapje in de districtsbeker, volgende week in Badhoevedorp tegen zondag derdeklasser Ouderkerk. “Aan de ene kant is dat jammer, omdat we deze lijn het liefst door zouden trekken in de competitie. Maar ook in de beker willen we ver komen en deze overwinning helpt voor het vertrouwen richting volgende week.”

Foto’s Hans van Dijk

Send this to a friend