Foto: Hans van Dijk

Pancratius wil na zege bij Foreholte serieuze rol spelen in derde periode

Pancratius is zo goed als veilig in de zondag tweede klasse C. Alleen theoretisch kan de ploeg van Rob Rijnink in moeilijkheden komen. Zelf rekent de oefenmeester zich na een 0-3 zege bij Foreholte al rijk en heeft zijn blik ergens anders op gericht: de derde periode.

Uit de eerste vier wedstrijden van die derde periode pakten de Badhoevedorpers acht punten. Het maakt het puntverlies van vorige week tegen DOSR (3-0 voorsprong uit handen geven en met 3-3 gelijkspelen) extra zuur voor Pancratius. “Dat kwam door een aantal persoonlijke fouten. Ik heb een heftige beslissing moeten nemen door een keeperswissel toe te passen en die keuze pakte tegen Foreholte goed uit.”

Kyle te Pas nam de plek van Stijn Morsch onder de lat in. Bij een 0-1 voorsprong – Bas Pel rondde een individuele actie goed af voor de openingstreffer – pakte de sluitpost een strafschop van Tom Bleijswijk. “Dat is natuurlijk fantastisch”, jubelde Rijnink. “Op zo’n moment moet je een beetje geluk aan je zijde hebben. Bovendien houdt hij de nul, dus Kyle heeft het erg goed gedaan.”

In de tweede helft namen de gasten verder afstand in Voorhout. In een druk strafschopgebied gaf Ralf Fenne (“hij maakt altijd wel aardige doelpunten”) het laatste zetje voor de 0-2, waarna Earvin Codfried uit een goede aanval de wedstrijd besliste met de 0-3.

De Badhoevedorpers staan door de zege tien punten boven de nacompetitiestreep, met vijf wedstrijden te gaan. Daar hoeft Rijnink dus niet meer naar te kijken. Het gaat nu om de derde periode. Daarin bezet Pancratius de derde plek, vier punten achter het vooralsnog foutloze Teylingen. “Als ik kijk naar het resterende programma kunnen wij het Teylingen zeker moeilijk maken. We doen in ieder geval serieus mee.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)