Home / slideshow / Pancratius wint afgetekend dankzij uitblinkende Hertog

Pancratius wint afgetekend dankzij uitblinkende Hertog

Pancratius heeft zondagmiddag een simpele zege behaald op KDO. De Badhoevedorpers wonnen hun thuiswedstrijd afgetekend met 6-1. Dave Hertog was de gevierde man met maar liefst vijf doelpunten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

De thuisploeg begon de eerste helft rommelig aan de wedstrijd. Desondanks kwam de ploeg van Danny Hijzelendoorn op een voorsprong. Pancratius kreeg een vrije trap die in de rebound bij aanvaller Hertog kwam. De spits twijfelde geen moment en maakte de openingstreffer. Ook het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Bobby Bosma wist met een steekbal opnieuw Hertog te bereiken en ook deze keer was de spits koelbloedig: 2-0.

De treffers gaven Pancratius direct een goed gevoel. Het elftal bleef kansen creëren, waardoor eveneens het derde doelpunt nog in de eerste helft viel. Deze keer was het Bas Pel met de steekpass, waardoor Hertog een zuivere hattrick op het bord kon zetten. Een geruime voorsprong dus voor Pancratius, al kwamen de bezoekers nog voor rust terug. Een gevaarlijke vrij trap van KDO werd in de rebound uiteindelijk het doel in gewerkt, waardoor de ruststand op 3-1 kwam te staan.

Het tegendoelpunt was een tegenvaller voor Pancratius, dat in de eerste helft diverse kansen weggaf. De gastheer begon dan ook scherper aan de tweede helft, waardoor de score binnen een mum van tijd werd uitgebreid. Een goede actie van Bosma luidde het doelpunt in. Vervolgens gaf hij de bal aan Dave Hertog, die ook zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakte.

Bij het vijfde doelpunt was Bosma eveneens betrokken. Hij maakte een uitstekende actie en gaf de bal deze keer aan Pel. Hij schoot deze daarna eenvoudig langs de keeper: 5-1. Het slotakkoord was voor Hertog. De spits kreeg een penalty mee en mocht zijn topwedstrijd bekronen met zijn vijfde en Pancratius’ zesde doelpunt van de middag.

Een belangrijke overwinning, zeker aangezien concurrent SO Soest verloor. Door de overwinning staat Pancratius op een stevige tweede plaats in de competitie, met één punt achterstand op Kampong.  “Wij kijken vooral naar onszelf en niet teveel naar andere. Onze doelstelling is uiteindelijk om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Vandaag is daar eentje bijgekomen. Het mooie is dat op dit moment niemand nog bezig is met andere zaken, zoals tegenstanders. We willen simpelweg zélf goed voetballen en wedstrijden winnen. Dat is vandaag gelukt”, aldus Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Off-day voor DWS op bezoek bij HBC

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend