Pancratius wint bij KDO voor het eerst buitenshuis

Begin februari heeft Pancratius eindelijk de eerste uitzege in de zondag tweede klasse C (West 2) geboekt. De ploeg van Rob Rijnink won op bezoek bij KDO met 1-2 en heeft daardoor de aansluiting met de middenmoot weer gevonden.

Na een behoorlijke eerste helft, waarin Pancratius op voorsprong was gekomen, leken de Badhoevedorpers het duel in het begin van de tweede helft uit handen te geven. KDO was in die fase feller en ook beter. Enkele keren kropen de Badhoevedorpers door het oog van de naald, met een paar onnodige en ook te harde overtredingen. Eén van die overtredingen van Bas Pel, die daarvoor een gele kaart kreeg en even later ontsnapte aan rood, leidde tot een vrije trap op achttien meter van het doel. Jim Klijn krulde de bal laag om de muur die niet helemaal goed leek opgesteld, waardoor Pancratius-doelman Stijn Morsch te laat bij de bal was: 1-1.

Het was de gelijkmaker, want in de eerste helft had Dominique Sweers de score opengebroken voor de gasten. Na een half uur stond hij op de goede plaats om een voorzet van Richie van Hameren droog in de hoek te knallen. Vanwege personele problemen was Sweers vanuit de verdediging al een linie naar voren geschoven.

In de tweede helft was Pancratius onherkenbaar. Angstig werd achteruit geleund. KDO-linksbuiten Jesse Stange was nauwelijks af te stoppen en Rijnink greep in door de licht geblesseerde Merano Linger in te brengen als nieuwe bewaker van Stange. Plotseling durfde de ploeg weer te voetballen en ontstonden er zelfs kansen. Sweers maakte bijna zijn tweede na een combinatie door het centrum en zowel Shannon Schet als Pel misten de bal bij opnieuw een goede voorzet van Van Hameren.

De druk op het doel leidde tot enkele hoekschoppen. Bij één van die hoekschoppen bereikte Schet het hoofd van Pel, die bij de tweede paal de bal richting de bovenhoek knikte. KDO-doelman Jesper Oudshoorn kon zijn hand er nog achter krijgen, maar uitgerekend rechtsback Linger beloonde zijn goede invalbeurt met een doelpunt door de rebound van dichtbij met zijn hoofd nogmaals richting het doel het te duwen. De doelman leek weliswaar opnieuw te redden, maar de zeer goed opgestelde scheidsrechter constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd: 1-2.

Door de overwinning neemt Pancratius iets meer afstand van de onderste regionen en vergezelt de ploeg KDO in de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).