Foto Hans van Dijk: Tony Schreurs maakt vlak voor tijd de winnende treffer

Pancratius wint degradatieduel in extremis van Zeeburgia

In de kelder van de zondag eerste klasse A vochten Pancratius en Zeeburgia een waar degradatieduel uit. Pancratius staat sinds kort niet meer onder leiding van Ton Pronk en pakte vorige week al een punt, waar deze week nog drie bij kwamen. Zeeburgia maakte eigenlijk evenveel aanspraak op de overwinning, maar het was Pancratius dat vlak voor tijd de winst pakte.

In het eerste kwartier kijken beide teams nog de kat uit de boom. Dino Cornet laat zien dat hij de gevaarlijke man voorin is bij Zeeburgia maar hij weet nog niet toe te slaan. Anouar Boussatta krijgt eigenlijk de enige goede mogelijkheid van Pancratius in de eerste helft maar blijkt besluiteloos waardoor keeper Jurgen Belfor kan ingrijpen.

Foto HAns van Dijk: Dino Cornet zorgt voor de openingstreffer
Foto Hans van Dijk: Dino Cornet zorgt voor de openingstreffer

Zoals gezegd was Cornet de in de gaten te houden man aan Zeeburgia zijde en dat bewijst hij na twintig minuten. Zijn eerste twee schoten waren ongevaarlijk maar zijn derde schiet hij onberispelijk vanaf links in de korte hoek en zet zijn ploeg op voorsprong. De wedstrijd zakt vervolgens een beetje in en het volgende hoogtepunt is pas vlak voor rust als Tony Schreurs een prachtige volley via de keeper op de lat ziet ketsen.

Een kleine tien minuten de tweede helft in weet Pancratius gelijk te maken. Anouar Boussatta neemt een vrije trap vanaf een meter of twintig die via de muur schlemielig langs de keeper rolt. De goal telt desalniettemin en Pancratius doet weer volop mee om de winst. De kansen zijn in het daaropvolgende half uur schaars en de afwerking van onder andere Boussatta namens Pancratius en Madani namens Zeeburgia laat te wensen over.

Foto Hans van Dijk: Anouar Boussatta zorgt voor de gelijkmaker
Foto Hans van Dijk: Anouar Boussatta zorgt voor de gelijkmaker

In de laatste tien minuten barst het dan opeens van de kansen. Cornet had met wat meer scherpte makkelijk zijn tweede kunnen maken en ook Boussatta was weer gevaarlijk, zijn kopbal eindigde echter op de kruising.

Foto Hans van Dijk: Tony Schreurs maakt vlak voor tijd de winnende treffer
Foto Hans van Dijk: Tony Schreurs maakt vlak voor tijd de winnende treffer

Met nog maar een paar minuten te spelen wordt een doeltrap van Pancratius doorgekopt tot een perfecte dieptepass voor Tony Schreurs. Die twijfelt lang oog in oog met Belfor en schiet uiteindelijk slordig tegen de keeper aan. Maar hij zwijnt en de bal verdwijnt via de keeper alsnog in het doel waardoor Pancratius afstand neemt van Zeeburgia, dat nu stabiel op de laatste plaats staat.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en hebt programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Verslag Daan de Graaf
Fotos Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!