Pancratius wint een punt tegen Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B kan Pancratius de koppositie overnemen door te winnen van Hoofddorp. Hoofddorp is na twee verliespartijen wel gebrand om deze wedstrijd te winnen en laten dat ook zien. Hoofddorp weet de vele kansen niet om te zetten in doelpunten. Pancratius keeper Rogier Schrama staat erg goed te keepen en weet uiteindelijk het zwaarbevochten punt voor Pancratius binnen te slepen.

Hoofddorp is in het begin van de wedstrijd de sterkste van de twee partijen. Pancratius trainer Bart Janssen: “Hoofddorp begon erg sterk aan de wedstrijd. Het leek wel een wervelwind waar wij geen antwoord op hadden. Ik ben erg blij dat we toen niet gelijk tegen een achterstand aan liepen.”

20141026-_HVD6018

In de eerste twintig minuten weet Hoofddorp met de kansen die het had niet het doel te vinden. Met meerdere grote kansen en een bal die van de lijn wordt gehaald weten onder andere Kobina Plange en Jasper de Bie het doel niet te vinden. Na dat de eerste storm ging liggen kreeg Pancratius weer wat meer grip op de wedstrijd.

Pancratius weet nu zelf ook een paar kansen te creëren. De van een blessure teruggekeerde Edwin Pieterse voorkomt dat Pancratius echt gevaarlijk wordt door goed keeperswerk.

Na de rust gaat Hoofddorp verder waar het gebleven was. Met veel strijd gaan ze er tegen aan om nu wel de doelpunten te maken. Wederom krijgt hoofddorp veel grote kansen. Na zo’n zes minuten spelen in de tweede helft schiet Jasper de Bie de bal op de kruising. Dit schot had meer verdient, maar past op deze manier goed bij de wedstrijd.

20141026-_HVD6031

Aan het einde van de wedstrijd bij een 0-0 stand is alles nog mogelijk in de laatste minuten. Met de oude voetbalwetten in het achterhoofd ziet Hoofddorp trainer Jimmy Simons zijn ploeg blijven vechten om dat ene doelpunt. De jonge Mitch Meulenbroek, die zijn eerste basisplaats van het seizoen heeft gekregen, krijgt in de laatste minuut misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Op de rand van de zestienmeter krijgt Mitch Meulenbroek een vrije schietkans. Net iets te zwak ingeschoten en de uitstekend keepende Rogier Schrama kan de bal tegen houden. De wedstrijd eindigd dus in 0-0.

Hoofddorp trainer Jimmy Simons is niet blij na de wedstrijd. Simons: “ Ik ben absoluut niet tevreden met het punt. We hadden genoeg kansen om hier met de volle drie punten weg te gaan. Ik ben echter wel tevreden over het goede spel van Hoofddorp. We speelden heel goed en we mochten ook zeker niet verliezen na twee nederlagen in de competitie.”

Bart Janssen, trainer van Pancratius, kon het punt als een overwinning vieren. Janssen: “We hebben vandaag zeker een punt gewonnen. Met de vele kansen voor Hoofddorp had de wedstrijd heel anders gelopen kunnen hebben. Onze keeper Rogier Schrama heeft echt een punt voor ons gepakt. Hij is ook niet voor niets man van de wedstrijd geworden.”