Pancratius (zaterdag) stelt nacompetitieticket veilig

Zaterdag derdeklasser Pancratius mag zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Patrick van Leeuwen had de nodige moeite met ZSGOWMS (4-5), maar verzekerde zich wel van het toetje. Op welke manier – door zelf een periodetitel te winnen of er eentje via de ranglijst overnemen – moet de laatste speeldag nog uitwijzen.

Op bezoek in Amsterdam-West leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Door doelpunten van Chet Bakker en Danny van Ingen leidde Pancratius met 0-2 en Danny Hijzelendoorn deed daar een schepje bovenop nadat hij een keepersfout afstrafte. Dat bleek voor ZSGOWMS-trainer Rob Rijnink reden genoeg om zijn keeper te wisselen, maar die weigerde het veld te verlaten. “De wedstrijd heeft echt tien minuten stilgelegen omdat hij bleef weigeren”, blikt Van Leeuwen terug.

Eenmaal hervat ging ZSGOWMS volle bak naar voren, vechtend voor de laatste kans om directe degradatie te ontlopen. Goals van Marwan Bouchlarham en Luciano Lieveld zorgden ervoor dat de spanning terug was. Pancratius was op dat moment even van slag. Hijzelendoorn bracht de marge weer naar twee doelpunten – de 2-4 was alweer zijn vijftiende van dit seizoen – maar de wedstrijd was nog altijd niet gespeeld. Een kwartier voor tijd vonden de Amsterdammers via Stephan Apaqui de aansluiting en direct daarna trok Arabi el Abdessadak zelfs de stand gelijk.

Op die manier leken de Badhoevedorpers dure punten te laten liggen in de strijd om de periodetitel. In de 92ste minuut behoedde Noud Bruchner de bezoekers hiervoor door met een bekeken balletje de drie punten veilig te stellen: 4-5. Bovendien is de tweede plek overgenomen van het morsende Stormvogels. Bij winst op United/DAVO verzekert Pancratius zich van de periodetitel én de tweede plaats, wat zou betekenen dat het in de nacompetitie twee keer thuis kan spelen.

“We willen, want wij willen die eerste wedstrijd heel graag thuis spelen. Op 1 juni is er best veel publiek en dat zou een mooi toetje zijn”, zegt Van Leeuwen. “Achter Kagia, dat echt te goed is, is dit een soort best-of-the-rest. En het is ook hartstikke leuk om het straks zo af te sluiten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)