Pancratius (zaterdag) verrassend door in de beker

Het zaterdagteam van Pancratius lijkt helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De ploeg van Danny Hijzelendoorn versloeg gisteravond in de districtsbeker DCG (zaterdag) en is verrassend door naar de volgende ronde.

Hijzelendoorn is blij met de resultaten. “Ja absoluut. Voorafgaand aan de beker hebben we twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Wartburgia en De Germaan. Die wedstrijden vielen een beetje tegen. Aantal van de jongens had een tijdje niet gevoetbald en natuurlijk ook nooit met elkaar gespeeld. Dus het was even wennen. Maar het gaat steeds beter.”

De zaterdag vierdeklasser versloeg DIO (zondag 4D), Badhoevedorp (zondag 5c) en DCG (zaterdag 3A) met respectievelijk 2-0, 1-0 en 2-0. “Gisteravond tegen DCG was wel de beste wedstrijd die we tot nu toe hebben gespeeld. We hebben verdiend gewonnen. DCG was vorig seizoen een beetje hetzelfde traject ingegaan als wij nu met veel nieuwe spelers (DCG werd afgelopen seizoen kampioen in 4C, red.). Dus leuk om te kijken waar we stonden. We deden het hartstikke goed door rustig te blijven en de tweede helft sloegen we toe. DCG was helemaal kapot”, aldus Hijzelendoorn.

Pancratius wil dit seizoen maar één ding en dat is promoveren. “Die doelstelling durf ik wel hardop uit te spreken. We kennen elkaar nu. Het leuke van dit team is dat we op veld voor elkaar strijden en na de wedstrijd nog blijven napraten. Iedereen heeft het naar zijn zin. Ik heb van anderen begrepen Sporting Martinus, BVV ‘31, FC Weesp ook mee gaan doen bovenin. Die komen we allemaal in de eerste vier wedstrijden tegen, dus daarna hebben we gelijk een beetje een beeld waar we echt staan”, aldus de oefenmeester.

Kijk hier voor een overzicht van alle teams uit onze regio die door zijn naar de volgende ronde van de districtsbeker. Pancratius begint komend weekend in de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!