Home / Algemeen / Pancratius – Zeeburgia
Wedstrijd van de week

Pancratius – Zeeburgia

Komend weekend is onze wedstrijd van de week de ontmoeting tussen Pancratius en Zeeburgia. Beide verenigingen verloren nog nooit als ze de Wedstrijd van de Week waren en onze camera aanwezig was. Zondagavond zullen wij weer een samenvatting en reacties van deze wedstrijd op onze website tonen.

Pancratius gebruikt de wedstrijd tegen Zeeburgia om een actie te houden met betrekking tot het inzamelen van kleding. De club zet zich in voor de stichting KiTs for the World. Zij willen kinderen in ontwikkelingslanden een stimulans aanreiken (een kit). Als jongeren bijvoorbeeld bepaalde lessen volgen (over bijvoorbeeld hygiene of over HIV) dan krijgen ze een kit. Deze bestaat uit een set voetbalkleding en schoenen. Pancratius is nu een actie gestart om deze spullen te verzamelen. Ook tegenstander Zeeburgia heeft haar spelers en supporters opgeroepen om zondag spullen mee te nemen voor dit goede doel. Heeft u ook nog oude voetbalspuillen thuis? Neem ze dan mee en steun de stichting. Meer informatie over dit project is te vinden op www.kitsfortheworld.org

Het duel zondag is de strijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Het verschil bedraagt driue punten in het voordeel van Zeeburgia dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg uit Amsterdam-Oost heeft momenteel de minste verliespunten. Pancratius is na een goede start van de competitie wat weggezakt als het om de resultaten gaat. De laatste overwinning van de ploeg van Ton Pronk dateert al weer van 14 oktober toen JOS Watergraafsmeer met 1-0 werd verslagen. Dat duel was toen ook onze wedstrijd van de week. Pancratius won dit seizoen steeds als onze camera er bij was (tegen DWV en JOS). Voor Zeeburgia is dat ook het geval. Zij versloegen eerder dit seizoen Blauw Wit in de wedstrijd van de week.

Voor een van beide ploegen zal dat na dit weekend dus anders zijn. De wedstrijd begint zondag om 14:00 en later op de avond zal er dus een samenvatting en reacties te zien zijn op onze site.