Parkstad laat zaterdagelftal terugtrekken

De zaterdag vierde klasse B gaat verder met dertien teams. Het bestuur van Parkstad heeft besloten het eerste elftal zich te laten terug trekken.

Van de twintig selectiespelers zou de helft niet aan de contributieverplichtingen hebben voldaan. Nadat de deadline (1 januari) was verstreken, greep het bestuur van de club in. Door bewust twee keer niet op te komen dagen (tegen RCZ en De Meteoor) heeft de KNVB de nummer voorlaatst uit de competitie gehaald. Of Parkstad volgend seizoen weer een eerste elftal op de been zal brengen, op zaterdag of zondag, is binnen het bestuur nog niet over gesproken.

Veel gevolgen voor de stand heeft het terugtrekken niet. Parkstad pakte slechts drie punten (overwinning op hekkensluiter DWS). Alle andere teams in de afdeling wonnen hun wedstrijd en hoeven dus alleen hun punten en doelpunten in te leveren, zonder een plaatsje op de ranglijst te zakken. De tweede periode, die nog twee wedstrijden zou duren, verandert wel. Hercules Zaandam had de beste papieren om er met deze prijs vandoor te gaan, maar de beslissing valt door het wegvallen van Parkstad pas aan het eind van de tweede seizoenshelft. De derde periodetitel is dan aan het eind van de rit voor de hoogstgeklasseerde ploeg zonder prijs.

De stand van de zaterdag vierde klasse B is inmiddels bijgewerkt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)