Home / slideshow / Pasteuning (Ouderkerk) tevreden over versterkingen: “We staan er goed voor”

Pasteuning (Ouderkerk) tevreden over versterkingen: “We staan er goed voor”

SV Ouderkerk is met hoofdtrainer Jules Pasteuning hard aan het werk om de selectie voor volgend jaar vorm te geven. De vereniging heeft voornamelijk wat gedaan aan de breedte en kwaliteit van de selectie, wat moet bijdragen aan stabielere prestaties voor volgend seizoen. Samen met Pasteuning analyseren we hoe de selectie ervoor staat.

Breedte selectie

Pasteuning is ruim een maand voor de deadline al behoorlijk tevreden hoe zijn selectie eruit gaat zien. “We staan er goed voor”, vertelt de oefenmeester. “Slechts twee tot drie jongens gaan ons verlaten, terwijl we acht tot negen jongens erbij krijgen. Dat zijn jongens die bij Ouderkerk terugkeren en in het tweede elftal gaan spelen, maar eveneens versterkingen voor het eerste elftal. Daar ben ik persoonlijk erg blij mee.”

Alles is erop gericht om volgend seizoen de doelstelling te bereiken nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse te spelen. “Dat hebben we een paar jaar geleden al uitgesproken, maar volgend seizoen willen we daar écht voor gaan. Dit seizoen hadden we een jonge, voetballende ploeg die met name in de breedte en qua ervaring van de selectie absoluut nog aspecten liet liggen. Bij vlagen lieten we geweldig spel zien, maar als iets anders gevraagd werd dan goed spel, kwamen we soms tekort.”

“Daarom zijn we op zoek gegaan naar versterkingen over de hele linie. We zochten onder meer naar jongens met ervaring in het seniorenvoetbal én ervaring buiten Ouderkerk. Op deze manier krijgen we een andere cultuur en mentaliteit in ons team. Dat is meer dan gelukt, al zijn we nog niet volledig klaar.”

Aankomende transfers

De trainer heeft in ieder geval al vijf spelers om te noemen. “Remy van Luijn was jarenlang de eerste keeper van Ouderkerk en keert terug. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Rob Wiggerink. Jerom Meester is een jongen uit Ouderkerk die eerder in Groningen studeerde, maar volgend jaar weer terug is. Bovendien komt Durante Olsman over van Bennekom, waar hij in een vriendenteam voetbalde.”

Dan komen er nog twee versterkingen over van KFC, een club die in de tweede klasse uitkomt. “Dat zijn aanvaller Kevin Ocran en back Nana Appiah. Zij zijn precies de jongens die van buiten komen, op goed seniorenniveau hebben gespeeld en een goede toevoeging zijn op onze selectie.” Wél neemt de selectie afscheid van centrale verdediger Thijs van Barneveld. “Hij heeft dit seizoen veel gespeeld, maar gaat volgend jaar reizen. Dat is een uitstekende speler, dus die gaan we missen.”

Doelstelling

De wijzigingen aan het team moeten eraan bijdragen dat de club de volgende stap in het proces kan zetten. “Ik ben ervan overtuigd dat de selectie voor volgend jaar die ambities zeker aankan. Als we nog een tot twee spelers erbij krijgen, dan is onze selectie rond. Dan hebben we zowel kwalitatief als over de breedte gezien een uitstekende selectie”, aldus Pasteuning.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

SV Ouderkerk en Pasteuning bereiken principeakkoord

Send this to a friend