Patrick van Leeuwen

Patrick van Leeuwen gaat voor tweede seizoen bij Pancratius (zaterdag)

Patrick van Leeuwen heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd bij zaterdag derdeklasser Pancratius. Ondanks interesse van andere clubs blijft de oefenmeester de Badhoevedorpers trouw, waar hij aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer bezig is.

“De chemie is er nog steeds en dat is ook een belangrijke reden geweest om bij te tekenen”, legt Van Leeuwen uit. “Vanuit de groep kreeg ik allemaal positieve reacties. Als je na één seizoen al vertrekt, bouw je niks op. Ik ga nog steeds met plezier overal heen en ik vind het belangrijk dat de club meegaat in de visie.”

De oefenmeester loopt inmiddels al zes jaar rond bij de club. Toch duurde het een maand na het eerste gesprek voordat hij zijn -ja-woord gaf voor een langer verblijf. “De twijfel kwam door interesse van andere clubs. Daar heb ik mee gesproken en toch besloten hier te blijven. Pancratius is lekker dichtbij en ik zit potentie in dit elftal. Het bestuur staat achter mij en volgend seizoen willen we gaan scoren.”

Na een goede start is Pancratius, mede door blessures, afgezakt naar de zesde plaats in de zaterdag derde klasse B. Het doel blijft een plek bij de eerste vijf. “Ik vind dat we het uitstekend doen in ons eerste jaar in de derde klasse. Dit seizoen willen wij de tegenstanders analyseren en aan het niveau wennen, voor volgend seizoen spreken wij uit om kampioen te worden. Eerst zaaien en dan oogsten.”

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)