Lokken: De stap naar hoofdtrainer

Patrick Lokken staat bekend als scorende spits in de topklasse, maar vanaf volgend jaar komt daar een carrièrestap bij. Na twee seizoenen assistent-trainer te zijn geweest bij NFC, wordt hij komend seizoen hoofdtrainer. Het Amsterdamsche Voetbal sprak vandaag met hem.

“Afgelopen weekend ben je met NFC eruit gekomen?”
Lokken:”We hebben inderdaad afgesproken dat ik volgend jaar hoofdtrainer wordt. Het liep zo. Bart van den Bosch heeft aangegeven dat hij volgend jaar te weinig tijd heeft en ik ben er ook al twee jaar. De groep vond het logisch dat ik het over zou nemen. Ik ben er zelf ook wel aan toe.”

“De ambitie voor dit jaar was het kampioenschap, dat gaat er niet komen”.
Lokken:”Nee, het is duidelijk dat Argon bij ons in de poule (zaterdag 3b) kampioen gaat worden. Ik zie hen niet veel punten meer verspelen. Voor ons is het echter nog niet gedaan. Ik hoop op een periodetitel  of een tweede of derde plek in de competitie. Via de nacompetitie kan er dan nog van alles gebeuren. Ik vind dat ons team in de tweede klasse hoort te spelen, we zijn er goed genoeg voor.

“Heb je al gesproken met de groep over volgend jaar?”
Dat gaat deze week gebeuren. Ik wil weten of iedereen blijft. Zelf schat ik in dat 95% van de spelers er ook volgend jaar bij is. Mochten we meer spelers nodig hebben, dan ga ik kijken wat ik kan doen. Verder gaat er gesproken worden over een tweede elftal. Nu hebben we dat niet, maar het is misschien handiger om dat wel te hebben. Dan kunnen we meer schuiven en hoef ik geen jongens teleur te stellen. Of het haalbaar is weet ik nog niet. Vorig jaar kregen we het niet van de grond.

“Blijf je zelf ook nog voetballen?”
Ik hoop het wel. Ik voetbal al jaren bij Argon in de zondag topklasse en iedereen weet dat ik het daar erg naar mijn zin heb. Ik zou er nog best 2 of 3 jaar aan vast willen plakken. In maart ga ik daar met Argon verder over praten, maar ik heb al aangegeven dat ik wil blijven.

Lokken kan bij Argon nu al terugkijken op een mooie carrière. In 2007 werd hij met de ploeg tegen IJsselmeervogels algemeen amateurkampioen, nadat eerst het kampioenschap in de toenmalige hoofdklasse A werd behaald.

“Valt het allemaal te combineren?”
Nu zeker wel. Ik ben wel op zoek naar een nieuwe baan en dan moet ik nog gaan kijken hoe alles in elkaar past, maar ik ben het  gewend om ’s avonds op een trainingsveld te staan.

“Hoofdtrainer is wel iets anders dan assistent”.
Dat klopt. Volgend seizoen ben ik eindverantwoordelijk, dat is even anders. De opstelling zal uit mijn hoed moeten komen. Dat zal soms best moeilijk zijn, zeker als ik jongens teleur moet stellen. Ik weet als voetballer hoe graag iedereen wil spelen. Bart van den Bosch blijft de eerste periode zeker nog betrokken bij de groep en ik kan hem als klankbord gebruiken. Uiteindelijk moet ik wel op eigen benen staan.

NFC heeft met Lokken een trainer met een schat aan ervaring binnen gehaald. Hoe hij het volgend jaar  als trainer gaat doen moet blijken, maar zowel de club als Lokken zelf hebben er alle vertrouwen in.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)