Patrick Lokken en Dennis Kaars kijken uit naar derby JOS – De Dijk

Dit weekend staat in de Hoofdklasse de wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en De Dijk op het programma. Behalve een derby tussen twee Amsterdamse ploegen mogen we dit seizoen ook spreken van een echte topper. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit op de wedstrijd met beide spitsen: Patrick Lokken (JOS) en Dennis Kaars (De Dijk).

De Dijk staat momenteel tweede op de ranglijst met een achterstand van vijf punten op de nog ongeslagen koploper Westlandia. Ook JOS Watergraafsmeer is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg uit Amsterdam-Oost bezet momenteel de derde plek op de ranglijst en heeft slechts twee punten minder dan de ploeg uit Amsterdam-Noord, waardoor de inzet van het duel niets minder is dan de tweede plek. Beide teams leunen op een solide defensie en krijgen allebei slechts vijf tegen doelpunten te verwerken. Daarnaast beschikken beide ploegen over een topspits. Dennis Kaars heeft er namens De Dijk al zeven in liggen, terwijl zijn collega van JOS het met zes doelpunten ook niet onaardig doet.

“Het zal een lastige wedstrijd worden. Maar een Amsterdamse derby is altijd leuk en we kennen elkaar dan ook goed. We hebben weinig verassingen voor elkaar en JOS zal ook wel een goed plan hebben bedacht over hoe ze ons moeten bespelen”, aldus Kaars. Ook Lokken verwacht een mooie wedstrijd. “Het zal een hoogstaand duel worden. Zeker nu we allebei bovenaan op de ranglijst staan. Een derby is natuurlijk altijd mooi maar of het een leuke wedstrijd wordt weet je nooit.”

Kaars-en-De-Bruijne

Terwijl JOS met een bijna compleet fitte selectie aan de aftrap kan verschijnen, mist De Dijk het hele seizoen al spelers door schorsingen en blessures waardoor het ook zondag weer puzzelen wordt. “We hebben hier inderdaad al het hele seizoen last van. Tot nu toe hebben we het altijd goed weten op te vangen. Dit weekend valt Maarten Woudenberg uit met een blessure en is El Aakel geschorst.” Ook Lokken weet dat De Dijk dit seizoen te kampen heeft met personele problemen. “Op papier heeft De Dijk een betere ploeg, maar als we ze kunnen pakken dan is het dit weekend wel.”

hav-3-0574

Lokken is blij dat zijn ploeg het dit seizoen zo goed doet in de competitie, maar denkt dat De Dijk dit weekend de beste papieren heeft om er met een overwinning vandoor te gaan. “Onze voorbereiding ging niet zo goed, maar het is steeds beter gaan lopen. De nieuwe jongens zijn nu ingepast in het elftal en dan blijkt het opeens dat wij een enorm stugge ploeg zijn. Bij De Dijk hebben ze op iedere positie een speler die met een individuele actie de wedstrijd kan beslissen. Zelfs als ze niet goed spelen kunnen ze een doelpunt maken. Wij moeten het daarentegen meer van het collectief hebben.”

Ook Kaars beaamt dat De Dijk favoriet is maar is ervan overtuigd dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. “Ik denk wel dat wij favoriet zijn, omdat we ook uitgesproken kampioenskandidaat zijn en zij niet. Maar de afgelopen edities hebben we steeds net aan gewonnen dus makkelijk zal het niet worden.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense/Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!