Patrick Lokken naar JOS Wgm

JOS Watergraafsmeer heeft vandaag een topper in huis gehaald. Patrick Lokken (33) zal het komend seizoen het team van Sander Middelbeek komen versterken. Doordat Argon stopt met prestatievoetbal op zondag, zat de spits met zijn handen in het haar. De oplossing is nu gevonden. Lokken, die meer dan 150 doelpunten maakte in de top- en hoofdklasse komt naar JOS. Dit alles in combinatie met zijn andere functie, namelijk trainer van zaterdag tweedeklasser NFC. Een opmerkelijke transfer. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Lokken.

Van Patrick Lokken is het duidelijk dat hij buiten het voetbal ook een bepaalde sfeer zoekt bij een club. De overgang naar JOS is dan ook misschien niet zo gek.
Lokken:’Dat klopt. Ik dacht eigenlijk dat ik nooit meer bij Argon weg zou gaan. Het bericht dat ze stoppen op zondag met prestatievoetbal was voor mij wel een klap. Toen moest ik op zoek. Ik wil zo graag nog drie jaar op niveau spelen. Stoppen is geen optie.’

Via via kwam het contact met JOS tot stand. Eerst met een jeugdcoördinator en later met de trainer, Sander Middelbeek.
Lokken:’Twee weken gelden belde Sander Middelbeek mij en toen is het gaan rollen. Deze week hadden we nog een gesprek en het is duidelijk dat dit mijn club wordt. De sfeer kwam op mij goed over. Middelbeek vertelde ook dat hij met zijn eigen spelers bezig is en dat ze met veel spelers door willen. Toch is er ruimte voor mij. Het kwam op mij eerlijk over.’

JOS Watergraafsmeer heeft nog een andere topscorer in huis. Lokken weet dat en ziet Paul Bekker niet als concurrent.
Lokken:’Waarom zouden we niet allebei kunnen spelen? Ik vanaf de zijkant of andersom. In het voetbal is alles mogelijk. Ik kom niet om hem uit het elftal te spelen. Ik denk dat we samen nog veel gevaarlijker zijn. Hij heeft een topjaar achter de rug en ik breng veel ervaring mee uit de top- en hoofdklasse. Ik zie geen nadelen.’

De vraag is nog even of Lokken met JOS in de 1e klasse of in de hoofdklasse speelt volgend jaar.
Lokken:’JOS speelt nacompetitie, maar die is verraderlijk. Een paar clubs, net als mijn Argon, hebben aangegeven dat ze ermee stoppen op zondag. De vraag is hoe dat dan gaat als zo’n club in de nacompetitie belandt. Daarnaast juist gebrande clubs die willen promoveren. Die nacompetitie gaat raar verlopen, geloof mij.’

Lokken is blij dat hij in het Amsterdamse gaat spelen. Als trainer in de leuke klasse zaterdag 2A en nu als speler in zondag 1A of de hoofdklasse. Ook ambities voor het BvCM topscorerklassement?
Lokken:’Wat wil je er op zetten? Ik denk dat ik in de top drie kan eindigen, mits ik gezond blijf natuurlijk en ga spelen bij JOS, maar daar ga ik voorlopig wel vanuit.’

Het afscheid bij Argon zit Lokken ook niet in de koude kleren. Opmerkelijk is het dat hij met zijn team nog wel voor een prijs meedoet.
Lokken:’We spelen gewoon de bekerfinale woensdag. Bij Spakenburg moeten we het opnemen tegen GVVV. Het zou echt fantastisch zijn als ik die prijs nog kan pakken. Ik heb het echt altijd naar mijn zin gehad bij Argon. De bekerwinst als afscheid, daar krijg ik het warm van.’

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)