Home / Algemeen / Patrick van Leeuwen zet na tien jaar punt achter Pancratius-tijdperk
Patrick van Leeuwen

Patrick van Leeuwen zet na tien jaar punt achter Pancratius-tijdperk

Na tien jaar trouwe dienst, waarvan twee seizoenen als trainer van de zaterdagselectie, gaat Patrick van Leeuwen zijn club Pancratius verlaten. Een keuze die voor hem allesbehalve makkelijk was. “Dat doet zeker pijn.”

De oefenmeester lichtte al eerder het bestuur in een tijdje te willen nadenken over een langer verblijf. “Toen heb ik de voor- en nadelen tegen elkaar weggestreept en uiteindelijk besloten dat ik stop”, zegt hij. Na een jarenlange samenwerking is het voor hem vanzelfsprekend niet makkelijk om Pancratius te verlaten. “Dat doet zeker pijn. Ik heb me hier toch als trainer kunnen ontwikkelen en daar hebben zij me altijd alle vrijheid in gegeven. Toen ik het gisteren aan de groep bekendmaakte, had ik het ook echt even zwaar en vond ik het lastig.”

Van Leeuwen heeft in tien jaar vele functies gehad; alle selectieteams van de jeugd, coördinator selectieteams bovenbouw, het tweede elftal en momenteel de Zaterdag 1. “Ik heb eigenlijk alles gehad. Het is voor mij goed om nu een keer ergens anders te gaan trainen.” Met het zaterdagelftal staat hij halverwege de competitie op een derde plek in de derde klasse B. “Ik wil het goed afsluiten. Ik heb het idee dat dit het maximale is wat ik er uit kan halen en als je voor jezelf dat gevoelt hebt, houdt het op een gegeven moment op.”

Bij een andere club hoopt hij zich volgend jaar verder te kunnen ontwikkelen. “Als je als trainer wil doorontwikkelen, moet je op een gegeven moment ook eens ergens anders gaan kijken. Ik weet dat wij wat later zijn; de carrousel begint vaak in december al te draaien, maar ik laat het gewoon op me af komen.” De oefenmeester zal niet zomaar alles aannemen. “Er moet wel iets voorbijkomen dat me echt aanstaat en voor mij voelt als een uitdaging.”

Foto: Hans van Beek