Home / Algemeen / Patrick Zonneveld (AFC) ‘opgelucht’ na scheurtje in meniscus

Patrick Zonneveld (AFC) ‘opgelucht’ na scheurtje in meniscus

Hij vreesde voor een gescheurde kruisband, maar Patrick Zonneveld kon maandag opgelucht ademhalen toen er ‘slechts’ een scheurtje in zijn meniscus zat. De 29-jarige doelman van AFC weet nog niet hoe hij zijn herstel gaat aanpakken, daar overlegt hij nog over met de medische staf.

Zonneveld ging van het ergste uit en was daardoor blij en opgelucht dat de schade meeviel. “Gelukkig is het niet mijn kruisband”, zegt de doelman nadat hij de uitslag van zijn mri-scan kreeg. Uit voorzorg liet hij een scan van zijn knie maken. “Vorig seizoen had ik er al last van, daar heb ik toen eigenlijk te lang mee doorgelopen. Daarnaast ging ik in korte tijd drie keer door mijn knie, dus ik wilde zekerheid hebben wat er aan de hand was.”

Nu blijkt er een scheurtje in de binnenband te zitten. Een kijkoperatie is een optie (twee maanden uit de roulatie), maar Zonneveld kan er ook voor kiezen om zijn knie goed in te tapen en daarmee alsnog in actie te komen. “Dat ga ik vanavond (dinsdag, red.) met de medische staf bespreken. Ik weet niet zeker of ik ermee door kan lopen.”

Mocht Zonneveld voor een tijdje uitgeschakeld zijn, heeft trainer Ton du Chatinier met Joey Potveer, Tarek Karboutli en Richey Speelman drie andere keepers om te gebruiken voor de start van de Tweede Divisie.

Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend