Home / Algemeen / Paul Barends zwaait af als voorzitter De Dijk

Paul Barends zwaait af als voorzitter De Dijk

Paul Barends heeft besloten na acht maanden af te zwaaien als voorzitter van De Dijk. Julius Egan, momenteel secretaris, zal hem opvolgen als nieuwe voorzitter. De bestuurswisseling dient nog wel tijdens de Algemene Ledenvergadering te worden goedgekeurd.

Bij het aantreden van het nieuwe bestuur in januari kondigde Barends al aan de functie slechts tijdelijk te vervullen. Hij wilde de rust terugbrengen in de vereniging. “De afgelopen maanden heeft hij hier achter de schermen veel tijd in gestoken en mede daardoor zijn we nu op een punt beland dat we bij De Dijk weer vooruit kunnen kijken”, luidt het bericht van de Amsterdammers. Barends doet een stap terug om ruimte vrij te maken voor anderen. Hij zal wel aanblijven als bestuurslid.

Julius Egan was sinds begin 2018 secretaris en coördinator van de onderbouw. “Zijn aanstelling past in de ambitie van de club om zich verder door te ontwikkelen tot een eigentijdse en maatschappelijk betrokken voetbalvereniging. Egan is werkzaam bij de Sportraad Amsterdam en zodoende goed op de hoogte van de vele kansen en uitdagingen waar een Amsterdamse amateurvereniging mee te maken heeft. Hij ziet een perspectiefrijke toekomst voor De Dijk weggelegd en gaat vol enthousiasme aan de slag.”

Hun bestuursperiode begon onrustig met de onduidelijkheden rond trainer Jochem Twisker en zondagvoorzitter Said Bentohami, die vervolgens de eer aan zichzelf hield. Het eerste elftal degradeerde naar de Derde Divisie, waarin de Amsterdammers met een compleet nieuwe selectie nog puntloos zijn. Het zaterdagteam promoveerde naar de derde klasse. Naast de wijziging van Egan voor Barends zal ook Hebe Helmons worden toegevoegd aan het bestuur van De Dijk. Zij zal toetreden als bestuurslid communicatie.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)