Home / Algemeen / Pechvogel Tony Schreurs (Pancratius) zet na nieuwe blessure punt achter loopbaan

Pechvogel Tony Schreurs (Pancratius) zet na nieuwe blessure punt achter loopbaan

Tony Schreurs heeft per direct een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 28-jarige aanvaller van zondag tweedeklasser Pancratius scheurde twee weken geleden zijn achillespees af en besloot meteen te stoppen. “Iedereen zei: kap er nou gewoon mee.”

Hij is er helemaal klaar mee, de hele tijd geblesseerd zijn. Het was de reden dat Schreurs eerder al bij Ter Leede stopte. Om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen en weer met zijn jeugdvrienden te voetballen, keerde hij afgelopen zomer terug in Badhoevedorp. Ook daar bleef de pech hem achtervolgen. Tijdens de voorbereiding ging het al mis met een scheurtje in zijn hamstring. “Daar heb ik het hele seizoen last van gehad, ik bleef het voelen. En dan nu dit. Ik ben er echt klaar mee.”

Tegen PVCV (5-0 nederlaag) ging het mis voor de aanvaller. Op het moment dat hij wilde wegrennen, voelde hij een tik. Er was niemand in de buurt en Schreurs ging kermend van de pijn naar de grond. “Toen dacht ik al: mijn lichaam kan het niet meer aan. Dit is niet gezond.” Vrij snel besloot hij er een punt achter te zetten. “Ik heb het lichaam van iemand van veertig, denk ik. Iedereen zei: kap er nou gewoon mee. Danny (Hijzelendoorn, red.) begreep het ook, aangezien ik zoveel geblesseerd ben. Eigenlijk mijn hele leven al.”

Inmiddels is Schreurs al geopereerd. Hij moet nog anderhalve week met zijn been omhoog zitten. “Zodra ik met mijn poot naar beneden ga, begint het te kloppen en te steken.” Hoewel het jammer is dat zijn loopbaan er nu opzit, heeft hij er nu wel vrede mee. “Voor hetzelfde geld gebeurt er echt iets waardoor ik later niets meer kan doen. Dat ik bijvoorbeeld niet meer met mijn kinderen kan voetballen. Dan vind ik dat belangrijker dan nog een seizoen bij Pancratius meedraaien.”

Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)