Pechwedstrijd JOS/Watergraafsmeer

Op deze zonnige zondag 26 februari toog JOS Watergraafsmeer naar IJsselstein om daar de nare smaak van de thuiswedstrijd tegen het sterk counterende VVIJ weg te gaan spoelen.

Dat JOS Watergraafsmeer er zin in had, bleek al snel. In de eerste 5 minuten waren er 3 grote kansen te noteren. Het bleef echter nog 0-0. Na een lange bal van de keeper van VVIJ, zwak verdedigen bij JOS Watergraafsmeer  viel de 1-0. JOS Watergraafsmeer richtte zich op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Binnen enkele minuten ontving Gio Zebeda echter 2 gele kaarten. De eerste na een stevige overtreding, de 2e na een overtreding binnen de 16m: 2e geel dus rood en een penalty tegen in de 20e minuut.

De penalty werd door keeper Middelbeek uit de hoek gedoken en het bleef 1-0. Dat met deze stand de rust werd gehaald was een wonder. JOS Watergraafsmeer was en bleef de baas op het veld, probleem was dat de kansen niet werden benut.

Na rust ging JOS Watergraaafsmeer op zoek naar de gelijkmaker, die werd gevonden middels Donovan Mijnals, na een goede actie besloot hij uit te halen vanaf rand 16m, 1-1. JOS Watergraafsmeer  ging door, Enzo Maria werd gewisseld voor Youri Pattinama, Jaap Lorier werd vervangen door Donny Day. Laatstgenoemde speler viel goed in. Met een voor hem kenmerkende actie ging hij het 16 meter gebied binnen, daar werd hij met 2 benen getackeld door een verdediger. Scheidsrechter Meeuwenoord begin een vreselijke blunder door geen penalty toe te kennen, maar was zo dapper om een gele kaart te geven wegens een vermeende schwalbe. Dit was niet het enige moment waarbij VVIJ in het zadel werd geholpen door de referee. JOS Watergraafsmeer  hield zich in, ging door en op zoek naar de 1-2. Die viel aan de andere kant. Keeper Middelbeek blunderde toen hij de spits van VVIJ wilde uitkappen, in plaats van de bal over de zijlijn te trappen, 1-2.

Nog was JOS Watergraafsmeer niet geslagen en ging onverdroten voort. Als er 1 team dat hier vanmiddag in IJsselstein verdiende te winnen, was het JOS Watergraafsmeer. VVIJ wist zich geen raad en moest achter JOS Watergraafsmeer aan.

De verdiende gelijkmaker kwam er, Arthur van Metelen bekroonde zijn terugkeer met een kopbal, 2-2 in de 93e minuut. JOS Watergraafsmeer wilde in elk geval een punt pakken en voelde dat dat dichtbij was. Een zeer onschuldige schouderduw van de ingevallen Todd Acquah gaf scheidsrechter Meeuwenoord zijn laatste kans op de hoofdrol vanmiddag, en die pakte hij. De bal die richting achterlijn hobbelde, werd teruggehaald om alsnog een vrije trap aan VVIJ te geven. In de scrimmage die volgde werd de 3-2 binnengetikt.

VVIJ steelt dus de punten van JOS Watergraafsmeer en was daar logischerwijs heel blij mee. JOS Watergraafsmeer droop af in de wetenschap dat het 70 minuten, met 10 man, goed heeft gespeeld, teamgeest heeft getoond en verdiende te winnen.

Dat dat niet is gelukt, had het zelf niet geheel in de hand zo bleek vanmiddag.

foto’s: Piet Pas