Penalty’s helpen DCG langs Nieuw West

DCG kon de tweede plaats vandaag overnemen van Zwanenburg dat kansloos ten onder ging tegen koploper  Velsen maar dan moesten ze wel eerst de derby winnen van Nieuw West. De eerste helft scoorden zij twee penalty’s en dat bleek genoeg te zijn. Het werd 1-2.

De eerste helft was nog geen 10 minuten onderweg toen de bal al op de stip lag. Shanon Schet gaf een voorzet vanaf rechts en die raakte de arm van Bokiar Azoufri. Misschien niet helemaal met opzet maar de scheidsrechter vond het genoeg voor een penalty, die Schet zelf nam. Hij schoot hem laag in de linkerhoek en de keeper was kansloos 1-0.

De rest van de eerste helft creëert DCG weinig kansen en ook Nieuw West komt slechts sporadisch op doel. Nieuw West speelde erg veel met de lange bal terwijl de aanvallers minstens twee koppen kleiner waren dan Koene en Haddadi, het centrale duo van DCG. Nieuw West blijft het echter proberen maar de grootste kans, een kopbal van Anass Benhammouch, is een prooi voor keeper te Pas en levert een bloedneus op voor de spits.

DCG komt dus maar weinig voor het doel maar krijgt na 35 minuten een tweede penalty als Fouad Bouttar een lage voorzet voor de voeten krijgt maar onderuit gehaald wordt gehaald. Ook Bouttar neemt de penalty zelf en mist. De keeper ligt goed in de hoek en tikt de bal in eerste instantie weg. De bal draait echter gek richting de goal en dan geeft Bouttar zelf het laatste tikje om de stand op 2-0 te brengen.

Na rust begint Nieuw West scherp en krijgt een paar grote kansen doordat DCG slap uitverdedigt. De bal wil er echter niet in en Nieuw West meent een aantal keren recht te hebben op een penalty maar krijgt hem niet. Dan krijgt Anass Benhammouch de bal, aan de rechterflank. Hij was de eerste helft onvindbaar en probeert nu dan zelf de bal op te halen. Hij schiet de bal vanaf minstens 30 meter onwaarschijnlijk mooi onderkant lat in de goal. Keeper te Pas springt nog wel maar is kansloos, misschien wel omdat de bal zo onverwachts kwam en Benhammouch eigenlijk wou voorzetten.

Na de eerste twintig minuten herpakt DCG zich echter weer en speelt de wedstrijd dan uit. Schet krijgt nog de kans om de beslissende 1-3 te scoren maar de rechtsbuiten schiet te gehaast en de bal vliegt langs de kruising. De derby tussen Nieuw West en DCG eindigt in 1-2.