Home / Algemeen / Pepijn Veerman wil het nog een keer proberen bij AFC (zondag)

Pepijn Veerman wil het nog een keer proberen bij AFC (zondag)

Twee weken geleden werd al bekend dat Pepijn Veerman komende zomer een overstap binnen AFC maakt. De spits keert na twee seizoenen in de Zaterdag 1 terug op zondag, waar hij een nieuwe poging wil wagen in de Tweede Divisie.

Vanwege aanhoudend blessureleed deed hij een kleine twee jaar geleden een stap terug naar de huidige zaterdag Hoofdklasser. De vraag van AFC om weer in de zondagselectie aan te sluiten, streelde hem. “Diep van binnen had ik altijd het gevoel ooit te willen terugkeren. Ik wil het voetballen op het hoogste amateurniveau nog een keer proberen. Bovendien waren de gesprekken met de nieuwe trainer (Uli Landvreugd, red.) positief.”

In totaal loopt Veerman vijf jaar rond op Sportpark Goed Genoeg, waar hij zich thuisvoelt. “AFC is een speciale club qua gezelligheid en sfeer. De ambitie gaf voor mij de doorslag om de overstap naar de Zondag 1 te maken. Ik zal de strijd aan moeten gaan met Raily Ignacio. Hij is een geduchte concurrent en ik zal waarschijnlijk achter hem beginnen. Ik heb er alles voor over om een basisplek te veroveren en daar onwijs veel zin in.”

Voordat Veerman de overstap maakt naar de Zondag 1, wil hij zich eerst handhaven met de Zaterdag 1. De ploeg van Benno Nihom staat momenteel op de dertiende plaats in de Hoofdklasse A, wat een nacompetitie plek betekent. “Na twee kampioenschappen op rij ben je in een iets andere vibe dan nu met degradatievoetbal. De stap van de eerste klasse naar de Hoofdklasse was ook groot. Ik denk wel dat wij met onze kwaliteiten en vorm erin zouden moeten blijven. Qua spel doen wij het dit seizoen goed, maar de resultaten zijn niet best. Persoonlijk is het ook geen heel goed seizoen. De laatste maanden heb ik veel gemist. Ik hoop vanaf volgende week weer bij de selectie te zitten en ons veilig te spelen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC