Home / Algemeen / Periodetitel voor WV-HEDW na achtste zege op rij
Tim van der Meulen WV-HEDW - Foto: Orange Pictures

Periodetitel voor WV-HEDW na achtste zege op rij

Ook de achtste wedstrijd van de competitie heeft WV-HEDW winnend weten af te sluiten. Tegen VELO werd het 5-1, al was die uitslag wat geflatteerd. Maar de Amsterdammers behouden zo de 100% score en verzekerden zich daarmee bovendien van de periodetitel.

Na een minuut of tien kwam de eerste goal op het scorebord. De bal kwam in het strafschopgebied op de hand van een VELO-speler en ging vervolgens op de stip. Ashraf Azzouz schoof de bal keurig in de linkerhoek. Een paar minuten later mocht hij dat kunstje herhalen en werd het 2-0. Dit keer ging er een overtreding van Mart Dubbeld op Jack van Moerkerk aan vooraf. WV drukte door en kreeg met onder anderen Kick van Aelst een paar goede mogelijkheden, maar moest een tijdje wachten op de derde goal. Een domper was bovendien dat Oscar Abouseada, die sterk speelde en al heel wat meters in de benen had, geblesseerd uitviel. Na een van zijn vele sprints ging hij naar de grond met een hamstringblessure. Tim van der Meulen was zijn vervanger. En uitgerekend hij zorgde een paar minuten voor rust met een fraaie treffer voor de 3-0. Maar dat was nog niet de ruststand. Een corner van VELO bleef voor het WV-doel hangen. Matthijs Kuiper redde eerst nog met de voet, maar daarna wist Dubbeld de 3-1 binnen te frommelen.

Werd het dan toch nog spannend? Daar leek het na rust wel een tijd op, want de bezoekers uit Wateringen kwamen sterk uit de kleedkamer. Ze kregen onder andere een goede mogelijkheid via Ricky van Mierlo, maar het schot van de spits verdween net naast het doel. Aan de kant van WV werd Jacy Engelander beloond voor zijn goede spel in het bekerduel met Jong Holland vorige week. De aanvaller van de O19 besliste het bekerduel met twee goals en mocht tegen VELO een half uur invallen. Hij verving Damien de Vegt, die op zijn beurt weer de vervanger van de geschorste Joost Heij was.

Vlak na die wissel werd het met wat geluk 4-1 en was de spanning uit de wedstrijd weer weg. Een vrije trap van Azzouz ging richting Jordy Dijkhuizen, die de bal met een omhaal voor de goal probeerde te krijgen. Via Engelander kwam de bal uiteindelijk op het hoofd van Mo Özdemir, die de bal achter zijn eigen doelman kopte. De wedstrijd was gespeeld, maar VELO deed nog een paar dappere pogingen om de stand draaglijker te maken. Zo werd een corner met moeite over het doel getikt door Kuiper. Ook de Amsterdammers kregen nog kansen en het werd dan ook nog 5-1, uit maar liefst de derde penalty van de wedstrijd. Na een goede actie raakte Van Moerkerk de lat, maar hij werd ook gevloerd. De bal ging op de stip en dit keer mocht Van Aelst achter de bal gaan staan. Ook hij faalde niet.

WV-HEDW verzekert zich dus van de play-offs, maar dat werd bijzonder bescheiden gevierd. Voorafgaand aan het seizoen werd al uitgesproken dat men voor niets minder dan de titel gaat. Daarvoor is het op dus op de goede weg. Fijne bijkomstigheid is dat concurrent Argon twee punten liet liggen tegen AFC. Daardoor staat de ploeg van Marcel Valk nu vijf punten los. Volgende week kan dat gat verder oplopen, want dan staat een bezoek aan Argon op de planning.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Foto: Orange Pictures

Marcel Valk verlengt contract bij WV-HEDW

 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend