Periodetitels in aantocht

Komend weekend wordt er voor het eerst sinds 28 januari weer een compleet programma gespeeld. En wat voor eentje!. De één na laatste speelronde uit de tweede periode. Niet in alle competities zullen beslissingen vallen maar spannend wordt het zeker. Het Amsterdamsche Voetbal zet de belangen van komend weekend voor u op een rij.

Om te beginnen bij de zaterdagteams. In de eersteklasse staat de derby tussen DVVA en HBOK op het programma. DVVA staat op doelsaldo nog net boven HBOK dat momenteel de laatste plaats inneemt. Het zal duidelijk zijn dat zowel de ploeg van Sjaak Tersteeg als die van Don Guezen niet mogen verliezen. Winst is eigenlijk noodzakelijk om de aansluiting te houden. De twee ander Amsterdamse ploegen strijden samen om de eerste plaats. Swift (thuis tegen CSW) is nagenoeg kansloos voor de periodetitel. Ajax (thuis tegen De Merino’s) heeft een punt minder dan koploper Roda’46.

In de tweede klasse A lijkt het wel Super Saturday. De nummer één tot en met vier van de ranglijst spelen tegen elkaar. De kans dat er dit weekend ergens een feestje gevierd zal worden is niet zo groot. In theorie kan alleen Aalsmeer die titel zaterdag winnen. Daarvoor moet het wel de nummer twee van de ranglijst AFC verslaan. De nummer vier van de ranglijst (vier punten en een wedstrijd minder) AMVJ speelt thuis tegen de nummer drie Castricum. Beide ploegen maken ook nog kans op de tweede periode. Ook de ploeg van Piet Keur, Zandvoort, heeft nog een kans om de periode te winnen. Kijk voor de andere wedstrijden en een overzichtelijk overzicht op de klasse pagina van 2A.

In de derde klasse B is het een stuk eenvoudiger. Koploper Argon heeft de eerste periode al gewonnen en voert ook de ranglijst in de tweede aan. Om de titel van Argon over te nemen zijn eigenlijk nog maar twee ploegen in de race. Kagia heeft de beste papieren maar Voorland zit op het vinkentouw. Zaterdag neemt de ploeg van Eugene Goudmijn het op eigen terrein op tegen de koploper.

Zondag: In de eerste klasse A speelt alleen DWV een thuiswedstrijd (tegen Hercules). De meest in het oog springende wedstrijd is die tussen koploper EDO en Blauw Wit Amsterdam. De zebra’s maken nog kans op de periode als het EDO verslaat. De achterstand bedraagt momenteel drie punten. De Dijk (uit tegen Stormvogels) en JOS/Watergraafsmeer (uit tegen VVIJ) maken daar geen kans meer op.

In de tweede klasse heeft Zeeburgia de beste papieren om de tweede periode over te nemen van het voorlopig ongenaakbare Magreb’90. De ploeg van Mike kolf moet dan wel zien te winnen van RODA ’23. Mocht dat lukken dan kan de periode Zeeburgia bijna niet meer ontgaan. Het Amsterdamsche Voetbal zal met een uitgebreid verslag komen van dit duel. Ondertussen kan Abcoude Zeeburgia een beetje helpen door punten af te snoepen van de koploper.

In 3C draait het, als het om de prijzen gaat, om het duel tussen Sporting Martinus en AGB. Kijk voor een uitgebreide voorbeschouwing van onze wedstrijd van de week elders op deze pagina. Deze Amsterdamse klasse kent dit weekend ook nog de derby tussen Nieuw West en DWS. Ook de ontmoeting tussen Zwanenburg en RKDES staat op het programma.

In de vierde klasse E hebben Diemen en Ankaraspor de beste kans. Diemen gata op bezoek bij RKAV in Aalsmeer en Ankaraspor speelt de derby tegen P en T. Koploper Geinburgia ontvangt KDO dat ook nog kans heeft op de periodetitel.
Kijk voor alle wedstrijd op de diverse klassepagina’s en hou onze site in de gaten om te zien waar er dit weekend champagne gaat vloeien.

Kijk voor alle wedstrijd op de diverse klassepagina’s en hou onze site in de gaten om te zien waar er dit weekend champagne gaat vloeien.