Persoonlijk fouten bezorgen JOS eerste nederlaag tegen Foresters

JOS Watergraafsmeer is in de eerste klasse A tegen haar eerste nederlaag aangelopen.  Tegen het op de tweede plaatst staande Foresters werd er in Heiloo met 2-1 verloren. Ondanks de nederlaag blijven de Amsterdammers koploper.

Persoonlijke fouten van Oscar Reyers Zarate en Stanley Jongkind hielpen Foresters in het zadel. Maar die fouten waren niet de enige oorzaak van de eerste nederlaag van de koploper. Foresters, nieuw in de eerste klasse, is een jong en energiek elftal dat zich goed had voorbereid op de ontmoeting met de koploper. Op de overwinning vie dan ook niets af te dingen.  Spelverdeler Maurice Renger kreeg weinig ruimte en zo haalde de ploeg uit Heiloo de angel uit het spel van JOS.

image kopieDe eerste helft werd afgewerkt in een hoog tempo door beide ploegen. Maar tot echte kansen kwam het niet. Paul Bekker raakte in de twaalfde  minuut de buitenkant van de paal raakte uit een voorzet van Richmond Bossman. Maar de strijd werd op het midden veld uitgevochten.

Echt een hoogstand duel was het niet door vele foute passes en bal verlies van beide kanten. Het was De Foresters die door nonchalant verdedigen van Oscar Reyers Zarate op voorsprong kwam en stelde Bert Ineca in staat de 1-0 te maken. Hij pikte de bal makkelijk van Zarate af en verscheen oog in oog met Mitchel Dijkstra, die hij kansloos liet.. JOS Watergraafsmeer stelde daar alleen een kopbal van Paul Bekker tegen over..

image kopie 2Na rust het zelfde spelbeeld JOS Watergraafsmeer kon het niveau van de afgelopen weken niet halen maar dat was ook de verdienste van De Foresters die bleven knokken voor iedere bal. Mooi was het niet maar wel spannend. Het was Paul Bekker die uit een voorzet bijna keeper Laagland wist te passeren maar met een katachtige reflex tikte hij de bal over de lat. JOS Watergraafsmeer ging meer druk zetten en De Foresters moest achteruit. Maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet.

Tot de 62e minuut .Stanley Jongkind speelde de bal verkeerd terug op Mitchel Dijkstra. De bal werd onderschept door aanvaller Boyan Blanchard die vervolgens  de bal feilloos in het doel schoof. 2-0. JOS Watergraafsmeer ging over tot het alles of niets systeem en had daar in de 86e minuut pas succes mee. Via Alex de Bruijne werd het 2-1 en dat gebeurde uit een hoekschop van Maurice Renger. De Bruijne legde al zijn frustratie in het keiharde schot en was onhoudbaar voor keeper Laagland. Even leek het er op dat JOS Watergraafsmeer nog met een punt naar Amsterdam ging. Maar daar was de tijd te kort voor.