Persoonlijke fouten nekken ZSGOWMS tegen HBC

Rob Rijnink was op z’n zachts gezegd ‘woedend’ op zijn ZSGOWMS. De zondag derdeklasser maakte tegen HBC geen al te beste beurt en ging op eigen veld met 0-3 onderuit. Hierdoor komt er nog iets meer druk op presteren in de derde periode.

De hele week was er goed getraind, verzekert Rijnink, en zijn spelers wisten het belang van de wedstrijd. Maar op zondag bleek dat heel anders. Twee spelers kwamen zonder afmelding niet opdagen, waardoor de oefenmeester op het laatste moment moest puzzelen. “Op twee plekken moesten we A-junioren, die zelf een wedstrijd hadden in Haarlem, nog op tijd bij ZSGOWMS zien te krijgen. Het is te gek voor woorden”, foeterde Rijnink. “Aan de hand van gisteren zullen er een aantal consequenties volgen. Daar gaan we het dinsdag over hebben.”

De nederlaag tegen HBC lag niet alleen daaraan. Na twaalf minuten keken de Amsterdammers namelijk tegen een 0-2 achterstand door twee persoonlijke fouten. Jeroen de Bruijn en Luke Vahle wisten deze slippertjes genadeloos af te straffen. “Daarna kregen we vier honderd procent kansen om te scoren. Dat doen we niet. Weer hetzelfde liedje”, verzuchtte de oefenmeester. “In de tweede helft gingen we wat opportunistischer naar voren spelen, maar HBC heeft een heel gedegen en goed georganiseerde ploeg.” Uiteindelijk bepaalde Vahle de eindstand twintig minuten voor tijd op 0-3.

Rijnink focust zich nu volledig op de derde periode, die over twee weken van start gaat, om alsnog een nacompetitieticket te bemachtigen. Op de ranglijst blijven de Amsterdammers vijfde staan. “Wij hebben kwaliteit genoeg, maar zullen als staf goed moeten kijken naar welke spelers de beste invulling geven aan onze visie. Een aantal spelers gaan we daarover aanspreken. Er moet toch iets meer woorden gevraagd als wij de derde periode willen winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)