Pescara laat ‘T Knooppunt kansloos achter

Gastheer Pescara heeft ‘T Knooppunt een dag na de 6-0 tegen FC Barcelona op een tweede forse nederlaag getrakteerd. De Amsterdammers gingen met 9-1 onderuit. De ploeg van Hicham Benhammou is hierdoor na twee duels al uitgeschakeld in de Elite Round van de UEFA Futsal.

Binnen dertig seconden ging het al mis voor ‘T Knooppunt. Abdessamad Attahiri, vanwege een knieblessure niet helemaal fit, ging in de fout en Maximiliano Rescia pakte dit cadeautje uit. Ruim een minuut later werd de landskampioen een omschakeling fataal. Cristian Borruto liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien om vervolgens aanvoerder Leandro Cuzzolino de 2-0 te laten maken.

Pas na acht minuten kreeg Knooppunt de eerste kans. Toen waren er voor Pescara al ruim tien genoteerd. Een schot van Ismail Ouaddouh werd gepakt en daarna kon Sofian el Adel weinig kracht achter zijn kopbal zetten. Waar een treffer tegen FC Barcelona uitbleef, lukte dat tegen de Italianen wel. In de elfde minuut produceerde Tevfik Ceyar met een laag schot een aansluitingstreffer. De aansluiting haalde echter niet de rust, want vrij snel bracht Matias Sebastia Rosa het verschil weer naar twee doelpunten: 3-1.

In de tweede helft waren de Amsterdammers volstrekt kansloos. Van Maasbommel hield zijn ploeg een paar keer goed in de race, met onder meer een zeer fraaie reflex bij een kopbal van Rosa, maar kon niet voorkomen dat Pescara uitliep naar 6-1. Cuzzolino (een kopie van de 2-0), Sergio Romano en Rosa beslisten het duel in een vroeg stadium.

Om nog iets aan de eer te doen, besloot Benhammou negen minuten voor tijd al met een meevoetballende doelman te spelen. Een extra treffer zat er niet meer in. Pescara liep juist uit door twee snelle acties van Borruto. Het slotstuk kwam op naam van Romano: 9-1.

Door de tweede ruime nederlaag is ‘T Knooppunt al uitgeschakeld. De laatste groepswedstrijd tegen het Servische Ekonomac Kragujevac (zaterdag) gaat om de spreekwoordelijke eer, want ook zij maken geen kans meer op de eerste plaats. Morgenochtend een nieuwe videoreportage van dag 3 in Italië.