Petar Djenic vertrekt na twee seizoenen bij VVA/Spartaan

VVA/Spartaan zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe trainer voor het eerste zaterdag- en zondagelftal. Het contract van de huidige trainer, Petar Djenic, wordt niet verlengd door de derdeklasser. Zelf twijfelde de oefenmeester ook of hij langer door moest gaan. “Ik ben een beetje aan mijzelf overgelaten.”

Djenic – bezig aan zijn tweede seizoen – vroeg voor aanvang van de tweede seizoenshelft een gesprek aan met het bestuur. De oefenmeester wilde duidelijkheid, na alle ophef rond de punten in mindering. “Terwijl ik tijdens de jaarwisseling op vakantie was in Servië, is er van alles gebeurd. De club heeft besloten mijn teammanager weg te sturen. Er was een probleem tussen het bestuur en de spelersgroep, die niet meer onder het bestuur zouden willen spelen. Toen ik half januari terug kwam, kon ik meteen allerlei brandjes gaan blussen. Vervolgens stond ik met slechts vijf spelers op het trainingsveld en moest ik mijn best doen om nog elf (niet fitte) spelers bij elkaar te krijgen voor de wedstrijd tegen Diemen (0-3 nederlaag, red.). Dat is geen ideaal scenario.”

De oefenmeester wil niemand de schuld geven voor de ontstane situatie, maar het heeft wel meegespeeld in zijn besluit. Vanuit de directie wordt medegedeeld dat ‘Djenic gedeelde verantwoordelijkheid heeft voor de ontstane situatie’. “Na de degradatie uit de tweede klasse heb ik samen met mijn teammanager en de clubleiding besloten helemaal opnieuw te beginnen. Veel nieuwe, ambitieuze jongens werden erbij gehaald. Het begon allemaal goed, maar na de straf van de KNVB besloten spelers zomaar om te stoppen. Nu heb ik heb geen invloed meer op het team en het bestuur kon mij geen duidelijkheid geven over hoe de situatie wordt opgelost. Ik sta gewoon machteloos.”

Inmiddels is Djenic toegelaten tot de TC1-cursus en valt dit niet de combineren met zowel het zaterdag- als zondagelftal. “Ik heb ook het gevoel dat ik iets nieuws moet doen. Er is helemaal niets mis met het bestuur. We hebben anderhalf jaar lang goed samengewerkt en het zijn aardige mensen, maar onze ambities liggen te ver uit elkaar. Ik wil trainer blijven en ga op zoek naar een club waar ik TC1 mee kan combineren. Een ambitieuze club waar ik iets mee kan bereiken.”

Tot die tijd zullen de Amsterdammers nog alle zeilen bij moeten zetten om niet te degraderen uit de zaterdag derde klasse B (negende plaats) en zondag derde klasse C (laatste plaats). “Ik heb bij het bestuur aangegeven mijn best te zullen doen om het team te kunnen helpen. Maar dat zal lastig worden, ben ik bang. Ik ben een beetje aan mijzelf overgelaten.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!