Home / Algemeen / Peter Grifhorst nieuwe trainer RODA’23 Zaterdag

Peter Grifhorst nieuwe trainer RODA’23 Zaterdag

In de zoektocht naar een nieuwe trainer is het bestuur van RODA’23 uitgekomen bij een oude bekende. Peter Grifhorst is per direct de nieuwe hoofdverantwoordelijke. Grifhorst was in het verleden ook al werkzaam bij de club uit Bovenkerk.

Vorige maand gingen RODA’23 en de toenmalige trainer John de Vries in goed overleg uit elkaar. Het vinden van een geschikte trainer was niet makkelijk omdat het seizoen pas net onderweg is. Uiteindelijk kwam het bij de ervaren Grifhorst uit, die ook zijn sporen verdiende als bondscoach op het WK Nederland (voorheen WK Amsterdam). Grifhorst:”Ik heb een hele leuke maar erg drukke baan waardoor ik weinig vrije tijd overhoud. De afgelopen jaren ben ik al vaker benaderd door RODA’23 voor de zaterdagselectie. Ik heb nu besloten om het te gaan doen, na goed overleg met mijn vrouw natuurlijk.”

grifhorst roda

In het seizoen 2008/2009 promoveerde Grifhorst met de Zondag 2 naar de reserve eerste klasse. De Zaterdag 1 van RODA’23 bivakkeert op dit moment in de middenmoot in de vierde klasse C. Grifhorst:”Ik wil ervoor zorgen dat iedereen plezier heeft, daar liggen ook mijn kwaliteiten als trainer. De resultaten zijn van ondergeschikt belang. Ik ga bouwen aan een team waarmee we volgend seizoen wel omhoog willen kijken. Ik heb nu al zes of zeven aanmeldingen van mensen die volgend jaar bij mij willen komen voetballen. Daarnaast krijgen we jongens uit de A1 erbij die net tekortkomen voor de zondagselectie.”

De eerste test voor Grifhorst vindt plaats volgende week zaterdag, RODA’23 neemt het dan thuis op tegen Sloterdijk.