Peter van Splunter (oud-voorzitter DWV) kraakt plannen voor naamswijziging van Buiksloot

“Laat het laatste stukje D.W.V. niet verloren gaan”, luidt een bericht op een Facebookpagina genaamd ‘Lang Leve DWV’. De naderende naamswijziging van fusieclub DVC Buiksloot in De Volewijckers gaat verschillende DWV’ers aan het hart. Onder aanvoering van oud-voorzitter Peter van Splunter wordt openlijk hun onvrede uitgesproken.

Wanneer Van Splunter eraan denkt dat zijn DWV mogelijk definitief verdwijnt, zelfs uit de naam van de fusieclub, krijgt hij hartkloppingen. Zelf speelde hij vijf jaar geleden een belangrijke rol in de fusie, door als vice-voorzitter en penningmeester plaats te nemen in het nieuwe bestuur. De fusie was noodzakelijk: DWV kampte met grote financiële zorgen, De Volewijckers had sportief bijna geen bestaansrecht meer. Met het volle verstand kozen beide clubs ervoor samen te gaan. Anno 2018 lijkt die fusie te zijn mislukt. De club is van achthonderd naar zo’n driehonderd leden gegaan en het eerste elftal speelt inmiddels in de zaterdag derde klasse.

Dus moest er iets gebeuren, was het idee van Andries Jonker. Zijn idee om verder te gaan als De Volewijckers werd twee weken geleden op de Algemene Ledenvergadering naar voren gebracht. Direct liet Van Splunter zijn afkeer merken. Dat hij niet begrijpt dat hetzelfde bestuur dat de fusie heeft bewerkstelligd nu de poorten opent voor Jonker om alles terug naar het oude te brengen. Ook de beweegredenen snapt hij niet. “Alles uit de bijlage voor de vergadering van maandag (Bijzondere Algemene Ledenvergadering) staat ook in het visiedocument van DVC Buiksloot. Ze willen duizend leden, naar de Hoofdklasse toe, sponsoren trekken. Ja, dat wil Buiksloot ook. Waarom gaat het ze nu wel lukken? Dat komt nergens aan bod. Plus de financiële consequenties. Dit gaat veertig tot vijftig duizend euro kosten.”

De Volewijckers ligt gevoelig bij Van Splunter, en nog veel meer mensen met een geelzwart hart. Ze hebben zich na de fusie erbij neergelegd dat hun DWV niet meer bestaat, maar straks helemaal worden geschrapt gaat ze te ver. “Dat ze alle ereleden, leden van verdienste, de oprichtingsdatum allemaal uit de boeken willen halen en het hele DWV weggooien? Misschien moeten we dan maar splitsen. Ik vind het vreselijk. Wij gaan niet in een groenwit shirt spelen.”

Als de naam DVC (DWV Volewijckers Combinatie) Buiksloot, wat volgens Jonker een slechte naam heeft gekregen, veranderd moet worden, kan dit volgens Van Splunter nog altijd in: DWV/Volewijckers. Dat was tijdens de fusie ook een serieuze optie. Dan krijg je alleen de eindeloze discussie over de volgorde; DWV/Volewijckers of Volewijckers/DWV. Net als de vraag wat de naamsverandering voor positiviteit teweeg kan brengen. “Wat schieten we ermee op? Wordt het beter als het ineens Volewijckers heet? Volewijckers had rond de fusie absoluut geen goede naam, met heel veel trammelant.”

De Bijzondere Algemene Ledenvergadering staat voor maandagavond op de rol. De verwachting is overigens dat deze snel is afgelopen, want volgens Van Splunter is de vergadering niet rechtsgeldig. De club is vergeten de leden twee weken van tevoren schriftelijk op de hoogte te stellen, wat de statuten wel voorschrijven. Dat bezwaar zal hij ook indienen. Mogelijk komt er in het nieuwe jaar een vervolg en meer duidelijkheid over de toekomst van de club. De overgebleven leden van DWV willen alles uit de kast trekken om het laatste stukje van hun club niet verloren te laten gaan.

Tekst: Joachim van der Marck
Foto boven: John Beckman | Peter van Splunter in 2013 tijdens het aankondigen van de fusie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)