Home / Algemeen / Pieter Koopman verruilt AFC voor competitiegenoot VVSB

Pieter Koopman verruilt AFC voor competitiegenoot VVSB

Pieter Koopman verlaat na twee seizoenen tweededivisionist AFC. De spits speelt komend seizoen bij competitiegenoot VVSB. Koopman, die vorig seizoen een vaste waarde was onder Bart Logchies, is dit seizoen zijn basisplaats kwijt geraakt. In Noordwijkerhout hoopt hij meer aan spelen toe te komen.

“VVSB vroeg of ik wilde komen voetballen. We hebben gesprekken gehad en zijn eruit gekomen.”, legt de spits uit. “We hebben dit jaar een andere trainer (Ton du Chatinier, red.) gekregen met een andere visie. In het begin van het seizoen speelde ik nog wel. Later ben ik op de bank beland en koos de trainer voor Koen Bosma in de spits. Ik ben ondertussen dertig en wil spelen. Omdat ik weinig minuten maakte ben ik voor mezelf gaan kijken wat de mogelijkheden waren.” Bij VVSB hoopt Koopman meer aan spelen toe te komen. “Ze halen me niet zomaar. Ik moet mezelf wel nog bewijzen natuurlijk, maar ik ga mijn uiterste best doen om in de basis te komen.”

Foto Tino Stulen | Pieter Koopman viert zijn doelpunt tegen VVSB (seizoen 2015/16)

Koopman kwam anderhalf jaar geleden van De Zouaven uit Grootebroek naar de grote stad. Nu gaat hij naar de voetbalgekke Bollenstreek. Koopman kijkt met een goed gevoel terug op de eerste anderhalf jaar bij AFC. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik kan het goed met de jongens vinden. We zijn vorig jaar gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Het is een hele andere club dan De Zouaven. Het zijn andere jongens. Het is ook een club met traditie. Het niveau op de trainingen is hoog. Wat dat betreft is het echt de top van het amateurvoetbal.” Koopman kan AFC met een goed gevoel aan het einde van het seizoen verlaten. “Ik heb ook een goed gesprek gehad met de leiding en ze begrijpen mijn keuze. No hard feelings. Ik zal nog alles geven.”

AFC staat momenteel zesde in de Tweede Divisie. De gedoodverfde kampioen is Jong AZ. Daar ver achter staan veel clubs dicht bij elkaar. De nummer twee De Treffers heeft slechts twee punten meer dan de nummer acht Katwijk. “Het is een hele gekke competitie. Iedereen verliest van iedereen. We willen zo hoog mogelijk eindigen. De officiële doelstelling is om bij de beste zes te eindigen. Maar het seizoen is nog lang. Hopelijk kunnen we tweede, en dus de beste amateurclub, worden.”

 

Overzicht mutaties selectie AFC 2017/2018 (voor zover bekend)

DATUM NAAM CLUB
19/12/16 Eelke de Graaf NIEUW Odin’59
21/12/16 Jordi van Gelderen WEG SC Teutonia Watzendorf Steinberg
22/12/16 Koen Bosma Verlengd
22/12/16 Magid Jansen Verlengd
22/12/16 Patrick Zonneveld Verlengd
22/12/16 Matthijs Jesse Verlengd
22/12/16 Tom van den Brink Verlengd
22/12/16 Sam Nijpels Verlengd
22/12/16 Jonathan Richard Verlengd
22/12/16 Pepijn Kluin GESTOPT per direct
04/01/17 Melvin Grootfaam verlengd
04/01/17 Teun van Zweeden Verlengd
04/01/17 Glenn van Zoolingen Verlengd
31/01/17 Milan Hoek Nieuw Quick Boys
06/02/17 Pieter Koopman WEG: VVSB

 

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jeroen de Kock | Koopman vorig seizoen in actie tegen JVC Cuijk