Home / Algemeen / Pieter van Netten neemt afscheid van TOB

Pieter van Netten neemt afscheid van TOB

Trainer Pieter van Netten en zaterdag vierdeklasser TOB gaan na dit seizoen uit elkaar. In goed overleg is besloten dat het vierde seizoen van de oefenmeester ook het laatste is. Onder zijn leiding liep de club uit Amsterdam-Noord vorig seizoen promotie op een haar na mis.

“Ergens vind ik het jammer dat er een einde komt aan mijn tijd bij TOB, wat ik als een gezellige en warme club heb ervaren”, zegt Van Netten. “Het doel is om in de tweede helft van de competitie alles op alles te zetten om de nacompetitie te halen. Ik zal als trainer, samen met alle TOB’ers, mijn uiterste best doen om dit te bereiken.”

Dit seizoen loopt het wat stroef bij TOB met een zesde plaats in de zaterdag vierde klasse C. Vorig seizoen bleek ZSGOWMS in de finale van de nacompetitie het meest gelukkig, waardoor het Van Netten niet lukte om met TOB te promoveren. “Wij danken hem voor het weer omhoog brengen van het niveau van onze club”, zegt voetbalvoorzitter Dennis Koolmoes. “Hij kwam op een moment waarop TOB na twee degradaties vanuit de tweede naar de vierde klasse is gedegradeerd en heeft afgezien van het eerste seizoen om de prijzen gespeeld. Pieter was op het juiste moment de juiste trainer voor TOB. Nu gaan we door naar de volgende fase met een nieuwe trainer.”

De Amsterdammers nemen in de winterstop de tijd om zich te beraden op een opvolger van Van Netten, die met TOB achtereenvolgens op de negende, derde en tweede plek eindigde.

Foto: John Beckman