Davide Vecht

Pijnlijk afscheid Vecht bij Swift

David Vecht zal aan het eind van het seizoen zaterdag eersteklasser Swift verlaten. Vecht is de komende twee jaar trainer van VVIJ in IJsselstein (zondag 1A). Zowel Swift als Vecht wilden graag met elkaar verder maar het liep toch allemaal anders.

David Vecht was pas bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam. Ondanks de goede samenwerking nemen ze toch afscheid van elkaar. Vecht: “Het bestuur, de technische commissie, de spelers en ook ik wilde met elkaar verder. Het vertrouwen was er. Het bestuur wilde echter eerst om de tafel om het beleid voor de komende jaren uit te stippelen en dat doen ze pas over een paar weken. Zo lang wilde ik niet wachten.”

De technische commissie van Swift bevestigt deze lezing maar kon niet anders dan te wachten op een volmacht van het bestuur om met Vecht te onderhandelen. Vecht: “We hadden al een paar gesprekken gehad en zaten echt op een lijn. Maar het duurt me gewoon te lang. Als ze straks met een andere aanbieding komen die ik niet zie zitten dan blijft er gewoon te weinig tijd over om verder te kijken.”

Vecht was ondertussen in gesprek gekomen met VVIJ, een zondag eersteklasser uit IJsselstein. Vecht: “VVIJ was er snel van overtuigd dat ze me wilden. Ik heb een aantal gesprekken gehad. Zelfs met de spelersgroep. Het is een mooie club en ik heb er een goed gevoel bij. Maar ook een dubbel gevoel. Ik heb het bij Swift zo naar mijn zin en ik ging er echt van uit dat ik hier zou blijven. Ik moet echter voor mezelf kiezen.’

David Vecht is volgend seizoen trainer van VVIJ en dus niet meer van Swift

Dat Vecht Swift met pijn in het hart verlaat blijkt wel uit zijn volgende woorden: “Je mag blij zijn dat je trainer van Swift bent. Zo’n mooie club. Ik hoop er dan ook ooit nog terug te keren. De trainer die mij gaat opvolgen kan het zich niet beter wensen. Met de opvolging ga ik me niet bemoeien maar als ze mijn advies willen dan krijgen ze dat zeker.”

Vecht volgt bij VVIJ Herman Wallenburg op die naar Houten vertrekt. Bij VVIJ heeft de 35-jarige Vecht nog geen doelstelling besproken. “Dat ga ik nog wel met de spelers doen. Het enige dat het bestuur me heeft mee gegeven is dat ik met een herkenbare groep moet spelen en het liefst met veel spelers uit de eigen jeugd. Ik heb geluk gehad dat ik zo snel een nieuwe club heb gevonden. Misschien ook wel met dank aan Het Amsterdamsche Voetbal want Swift heeft voldoende publiciteit gehad en daar kan ik nu van profiteren.”

In het persbericht dat VVIJ ons stuurde zei Vecht over zijn nieuwe club: ” V.V.IJ. staat bekend als mooie grote club in de regio Utrecht, met een enorme jeugdafdeling met veel potentie”. De selectie bestaat uit jonge spelers, het meerendeel door de club zelf opgeleid, die op zoek zijn naar hun eigen plafond. Wat is er mooier om dat proces te begeleiden”. Daarnaast ga ik hand- en spandiensten verrichten bij de jeugd om zo de doorstroming naar de senioren in de toekomst te waarborgen”.

David Vecht gaat voor Het Amsterdamsche Voetbal niet verloren want VVIJ komt uit in 1A. Een afdeling met veel clubs uit Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)