Pijnlijk begin voor Yener Devecioglu bij Abcoude

Voor Yener Devecioglu was het Kampioenschap van Amsterdam van korte duur. In één van de eerste duels van het toernooi liep de verdediger een pijnlijke enkelblessure op en werd hij met een ambulance afgevoerd. Voor Devecioglu, die afgelopen zomer overkwam van AFC, een vervelende start bij zijn nieuwe club Abcoude.

De verdediger viel in de wedsstrijd tegen JOS Watergraafsmeer bij een 1-1 stand geblesseerd uit. Devecioglu: “ Het gebeurde in een omschakelmoment. Nadat er een voorzet kwam ging de spits van JOS een sprintduel met mij aan. In dat sprintduel stapte die spits vol op mijn enkel en klapte deze dubbel.” De ambulance was snel ter plaatste en voerde Devecioglu af naar het VU. De wedstrijd lag vanwege de ernstige blessure zeer lange tijd stil en werd uiteindelijk niet meer hervat.

Voor de Abcoude-speler is de schade groot, al is de precieze ernst van de blessure nog niet bekend. Devecioglu: “Helaas zijn mijn enkelbanden in of afgescheurd. Daarnaast zit er een klein breukje in de enkel. Aankomende vrijdag gaat het gips er af en kan worden vastgesteld wat er precies mis is. Al met al zal ik er ongeveer twee tot drie maanden niet kunnen voetballen.”

Devecioglu had zich vanzelfsprekend een andere start voorgesteld bij zijn nieuwe club Abcoude. “Dit is heel erg jammer. Abcoude heeft een leuk en sterk team, ik had veel zin in het nieuwe seizoen. Van de spelers bij Abcoude heb ik veel berichtjes en steun ontvangen, dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik ben er dan ook op gebrand om na mijn blessure sterk terug te komen.”

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!