Pijnlijke nederlaag Nautilus

Het Amstelveense Nautilus heeft in Ankerveen met 3-2 verloren van ASV’65.  De nummer drie van de ranglijst liep dus behoorlijke schade op. De achterstand op Forza Almere is inmiddels opgelopen tot elf punten. De Amstelveners blijven wel op de derde plaats staan.

Op een drassig en zwaar veld stond vandaag een zware opdracht op het programma.  De uitwedstrijd tegen ASV moest gewonnen worden om de aansluiting met de top twee te houden.

In de eerste helft was Nautilus duidelijk nog niet scherp. Slordig voetbal, slechte passing leidde al snel tot de 1-0 van ASV. Met enig geluk kwam de bal voor de voeten van hun sterk voetballende aanvoerder en die wist simpel de 1-0 binnen te schieten.

Niet veel later was het Nautilus dat na een goede voorzet van Mike Hollander op gelijke hoogte kwam.  Clubtopscorer Joe Trompert kopte beheerst binnen bij de tweede paal. Met deze ruststand mocht Nautilus niet klagen, zeker omdat de scheidsrechter ‘Engels’ floot en veel toeliet. Na een sterk begin in de 2de helft was het wederom Mike die na een prima voorzet Maarten bij de tweede paal vond. Maarten kopte knap de 1-2 binnen. Hierna ging ASV alles of niets spelen met opkomende middenvelders en achterin één op één.

Nautilus had op dit moment in de counter zorgvuldiger moeten spelen en de genadeklap moeten uitdelen. Waar Nautilus dit verzuimde gloorde er hoop bij ASV nadat ze op gelijke hoogte waren gekomen door een van richting veranderde vrije trap. Met nog  10min te spelen was het ASV die de lange bal veelal hanteerde en hoopte op een uitbraak van hun rappe buitenspelers. Het doemscenario voor Nautilus kwam tot realisatie toen de aanvoerder van ASV na een lange solo de 3-2 binnen tikte.  Een collectieve off- day op een slecht bespeelbaar veld werd Nautilus uiteindelijk fataal.

Verslag:  clubwatcher Brian de Bruijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)