Kubilay Koylu Spits ASV de Dijk, Orange Pictures

Pijnlijke ommekeer voor De Dijk

Derdedivisionist De Dijk zal het openingsduel van dit seizoen nog lang blijven heugen. In Schellingwoude werd namelijk een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. SteDoCo pakte de Amsterdammers na rust bij de keel en daarom stond er na negentig minuten plots 2-4 op het scorebord. Een pijnlijk einde voor de jonge ploeg van Kees Oostermeijer, die in de slotminuten ook nog eens twee rode kaarten incasseerde.

“In de eerste helft hebben we laten zien dat we goed mee kunnen”, sprak de oefenmeester na afloop zijn vertrouwen uit. “De organisatie stond goed en de strijdlust was zoals ik die graag zie. Maar na rust was het vooral mentaal heel zwaar.” Na een bloedeloze openingsfase zonder kansen, brak de thuisploeg na 25 minuten nog wel de ban. Damian Menzo ontfutselde de bal door zijn directe tegenstander gedag te zeggen middels een flinke bodycheck. SteDoCo-supporters schreeuwden om een vrije trap, maar het spel ging door. Menzo passte vervolgens slim naar Desmond Duncan-Williams en gunde hem hiermee een niet te missen kans: 1-0. Die goal bleek een boost voor het vertrouwen. De thuisploeg knokte gretig door, zette hoge druk en dat bracht SteDoCo in moeilijkheden. Na schlemielig balverlies bij de gasten uit Hoornaar schoof Kubilay Koylu de bal naar spits Damian Menzo. Hij schoot – zonder enige hinder van een opponent – de bal zeer beheerst in de linkerhoek.

De Dijk leek op rozen te zitten, al bleek dat voor korte duur. Na een knappe voorzet van Jesse Wielinga volleerde SteDoCo-spits Joran Schroder de bal – slechts één minuut later – uiterst vakkundig in de verre hoek. Een beauty, die meer betekende dan enkel de aansluitingstreffer. Het bleek de inleiding voor een inhaalslag, want slechts enkele minuten na rust viel de 2-2 al.  “Dat was mentaal moeilijk voor ons, want die goal viel te snel. We waren daarna vooral teleurgesteld. De vraag is dan: hoe ga je daar mee om in de wedstrijd? Dat deden we niet goed en daar moeten we van leren. We moeten hier zakelijker mee om kunnen gaan. Daarom is dit een goede les.”

Doelman Lassane Nikiema viel daarna nog uit met een blessure, nadat hij eerder niet vrijuit ging bij de gelijkmaker van SteDoCo-aanvaller Vincent Verheul. De gasten werden almaar sterker en het was wachten op de voorsprong. Schroder en diezelfde Verheul schoten SteDoCo uiteindelijk naar een verdiende 2-4 overwinning. “Onze zwakheden kwamen tevoorschijn door het goede spel van hen in de tweede helft. Ze hebben natuurlijk een goede, gevaarlijke ploeg.” In de slotminuten kregen Marc Baardman (flinke tackle) en Stany Dankerlui (natrappende beweging) nog een rode prent voor hun kiezen, wat de nasmaak alleen maar zuurder zal maken voor De Dijk.