Foto: Jeroen de Kock

Pique (Zeeburgia): “Zelfs kampioen worden is mogelijk”

Zeeburgia werd afgelopen seizoen kampioen in de tweede klasse en promoveerde naar de eerste klasse. Na een slechte start van de competitie, waarin de eerste drie wedstrijden werden verloren, heeft de ploeg van aanvoerder Gino Pique met twee overwinningen op rij zijn draai gevonden. “Met name in de eerste twee wedstrijden zag je echt dat we nog moesten wennen. We kwamen toen wel op voorsprong maar gaven die weer weg. De derde wedstrijd is nooit echt een wedstrijd geworden, omdat wij voor de rust al met negen man kwamen te staan.”

ZeeburgiaDCG

Ondanks de slecht start hielden Pique en zijn teamgenoten vertrouwen in hun eigen kunnen en is het tij inmiddels gekeerd. “Natuurlijk hou je na een nederlaag nooit een goed gevoel over, maar wij wisten wel dat er nog geen man over boord was. We moesten wel bij onszelf gaan kijken naar een oplossing , want dat er iets moest veranderen was duidelijk. We hebben een redelijk nieuw team. Daarom moesten even aan elkaar wennen. Inmiddels staan alle neuzen dezelfde kant op. Mede daarom hebben we de afgelopen twee wedstrijden gewonnen.”

Zeeburgia - Abcoude

Hoewel na promotie meestal een lastig seizoen volgt, heeft Pique er alle vertrouwen in dat hij en Zeeburgia dit seizoen hoge ogen kunnen gooien. “Het niveauverschil valt mee. Het enige dat je heel erg merkt is dat fouten meteen worden afgestraft. Dat hebben we al meerdere keren aan den lijven ondervonden. Als ik naar de ranglijst kijk en de teams die erin zitten, dan denk ik dat wij in staat moeten zijn om bij de eerste drie te eindigen of zelfs kampioen te worden. We hebben een hele goede selectie met misschien wel de meeste individuele kwaliteiten uit de competitie, maar voetbal blijft een teamsport. Als het ons lukt om een team te worden gaat iedereen het heel erg lastig tegen ons krijgen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jeroen de Kock/Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)