UPDATE: Drie clubs strijden om landstitel zaalvoetbal na terugtrekken FC Marlène

De soap rond de play-offs voor het landskampioenschap zaalvoetbal heeft een nieuwe wending gekregen. FC Marlène, dat als vierde was geplaatst, heeft besloten zich terug te trekken, waardoor de KNVB nu voor een behoorlijke opgave staat. De drie overgebleven ploegen strijden nu om het landskampioenschap

Nadat de KNVB het besluit van de beroepscommissie om ‘T Knooppunt terug in de competitie te laten komen respecteerde, besloot FC Marlène niet te zullen deelnemen aan de play-offs (waar het als nummer vier van de eindklassering recht op heeft, red.). “Met de laatste gebeurtenissen tijdens de bekerfinale kan FC Marlène niet meer garant staan voor de veiligheid van haar technische staf, spelers, vrijwilligers, sponsoren en supporters”, luidt de verklaring.

Na afloop van de bekerfinale tussen ‘T Knooppunt en FC Marlène liep het uit de hand. Supporters van de Amsterdamse zaalvoetbalclub zochten de confrontatie op met de gasten uit Heerhugowaard. Vanwege een voorwaardelijke straf van vorig seizoen – toen werd ‘T Knooppunt ook gestraft na ongeregeldheden tegen FC Marlène – werd de club uit de competitie genomen, maar de Amsterdammers gingen hier succesvol tegen in beroep.

De clubleiding van de bekerwinnaar betreurt het besluit, “maar stelt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid boven een landstitel. Als FC Marlène nemen wij het voortouw om het zaalvoetbal in Nederland opnieuw in een positief daglicht te krijgen.” De KNVB vindt het bericht van de Heerhugowaarders ‘vervelend’.

De voetbalbond staat nu voor het blok, want de play-offs zouden morgen (vrijdag) worden opgepakt, nadat deze al een week werden uitgesteld. ASV Lebo heeft als mogelijke plaatsvervanger direct laten weten af te zien van de play-offs. “Er zijn nu gesprekken over een scenario met de drie overgebleven ploegen (‘T Knooppunt, Hovocubo en FC Eindhoven) om te strijden om het landskampioenschap. We willen toch zo snel mogelijk weer gaan voetballen”, laat persvoorlichter Bram Groot weten.

Update 20:15 uur: Play-offs landskampioenschap met drie ploegen
De KNVB heeft een nieuw speelschema opgesteld voor de play-offs om het landskampioenschap zaalvoetbal met inderdaad drie ploegen. Zij spelen in een reguliere competitie twee keer tegen elkaar. Wanneer twee teams gelijk eindigen met hetzelfde puntenaantal volgt een beslissingswedstrijd op 5 juni op neutraal terrein. De competitie wordt afgetrapt met FC Eindhoven – Hovocubo (wat ook een halve finale zou zijn) en eindigt op 2 juni met Hovocubo – FC Eindhoven.

Vrijdag 12 mei FC Eindhoven – Hovocubo
Dinsdag 16 mei ‘T Knooppunt – FC Eindhoven
Zaterdag 20 mei Hovocubo – ’t Knooppunt
Vrijdag 26 mei FC Eindhoven – ‘T Knooppunt
Dinsdag 30 mei ‘T Knooppunt – Hovocubo
Vrijdag 2 juni Hovocubo – FC Eindhoven

Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)