Home / Algemeen / Plezier weer terug bij Purmersteijn

Plezier weer terug bij Purmersteijn

In de zondag tweede klasse A staat Purmersteijn er goed voor. Na een 1-2 winst op de directe concurrent Vitesse 22 staat Purmersteijn nu vijf punten los. Na een rommelig begin in de eerste periode pakte de ploeg van trainer Martin van Ophuizen overtuigend de tweede periode.

Van Ophuizen: “In het begin van het seizoen was het nog even wennen voor de jongens. Als je jaren lang gewend bent om op een andere manier te spelen dan moet je even omschakelen. Het belangrijkste was dan ook dat we rustig zouden blijven. En na een paar overwinningen krijgt het team vertrouwen. Dat was toen in de tweede periode ook goed naar voren gekomen. Daarnaast hadden we in de eerste periode ook een paar ongelukkige wedstrijden verloren. Ik wil mijn spelers zeker wel een compliment geven over hoe ze het opgepakt en hoe ze nu ook blijven doorgaan!”

martin van Ophuizen hoofdtrainer kleiner

Opvallend is dat Purmersteijn dit seizoen maar zestien doelpunten tegen heeft. In de gehele tweede periode hebben ze zelfs maar vijf keer de bal uit het net moeten vissen. Van Ophuizen: “We hebben weinig doelpunten tegen gekregen, maar we spelen niet vanuit de verdediging. In tegendeel zelfs, we zijn een hele aanvallende ploeg. Wij vallen met het hele team aan, maar verdedigen dan ook weer met het hele team. Het initiatief nemen. Dat is waar het bij ons om draait. Daar ligt onze kracht.”

Met een voorsprong van vijf punten op Vitesse 22 staat Purmersteijn er momenteel goed voor met de eerste plaats op de ranglijst. Van Ophuizen: “We hebben nog zeven wedstrijden te gaan en in deze competitie kan er van alles gebeuren. We mogen niemand onderschatten in deze competitie. We zijn nu alleen wel aan onze stand verplicht kampioen te worden, maar er zijn nog 21 punten te verdelen en alles kan nog gebeuren. Ons hoofddoel voor dit seizoen is wel al gehaald. We willen het plezier in het team en langs de lijn weer terug brengen. Dat is zeker gelukt. We krijgen veel complimenten over het spel en de mensen komen ook graag weer kijken.”

IMG_4714 (2)
Purmersteijn is bezig aan een uitstekend seizoen onder trainer Martin van Ophuizen

Over volgend seizoen is nog niks zeker. Er is nog geen definitief besluit genomen en alleen van Ferry Noordhuis is het duidelijk dat die volgend jaar niet bij Purmersteijn blijft spelen. Van Ophuizen: “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik vind het een leuke en ambitieuze club. Binnenkort gaan we in gesprek over mijn verblijf hier. Daar kan ik dus nu nog geen uitspraken over doen.