Plichtmatige bekerzege JOS bij Buiksloot

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich zonder al teveel problemen geplaatst voor de laatste 32 van de districtsbeker. De ploeg van Roy van der Mije was een maatje te groot voor derdeklasser Buiksloot: 1-5.

“Hier viel veel meer te halen voor ons.” Een op het oog vreemde conclusie van Buiksloot-trainer Remco van Twiller, maar hij had wel degelijk een punt. “Wij wilden onze huid zo duur mogelijk verkopen en dat is gelukt. Natuurlijk hebben zij verdiend gewonnen. Wij hebben laten zien een eersteklasser negentig minuten lang prima partij te bieden.”

De oefenmeester zag zijn ploeg ook een aantal goede kansen krijgen om een achterstand iets draaglijker te maken. Maar waar de gasten uiterst effectief bleken, lukte het de derdeklasser niet om persoonlijke fouten af te straffen. Gairvyno Zeefuik speelde de bal terug in niemandsland, alleen schoof Gemin uit zeer kansrijke positie naast. Even later gunde de aanvaller de bal aan Moamar Heerenveen, die de knie van Sudibyo vond.

Dat was een kwartier voor rust. Toen had JOS al een 1-3 voorsprong te pakken. Binnen acht minuten was de ban gebroken door Michael Markus, die doelman Giorgio Kuiper in de korte hoek kansloos. Direct vanaf de aftrap was het echter alweer gelijk. Sergay Gemin mocht vanuit buitenspelpositie doelman Erwin Sudibyo omspelen voor de 1-1.

Via Allon Koene (vrije kopbal uit hoekschop van Roy Bussman) en Renaldo Jongebloet (afstandsschot) herstelden de gasten hun voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Na de rust was er een hoofdrol voor invaller Omar Limon weggelegd om de wedstrijd te beslissen. Eerst stelde hij Markus in staat om de 1-4 te maken en twaalf minuten voor tijd schoot de aanvaller zelf raak uit een voorzet van Reggie Schaap: 1-5.

Ook in de periode tussen die twee tegentreffers kreeg Buiksloot een paar aardige mogelijkheden. JOS-verdediger Daley Venghaus haalde een kopbal van Gemin van de doellijn, Mucahit Bayar verzuimde te profiteren van een verdedigingsfout door recht op Sudibyo te schieten en een actie van Heerenveen strandde in schoonheid nadat hij de sluitpost had omspeeld.

Bij JOS werd snel genoegen genomen met de plichtmatige overwinning. “Hier valt niets voor ons te halen, je kan dit alleen maar verliezen”, zei Bussman terwijl hij het veld verliet. Van Twiller richtte zich direct na de bekeruitschakeling op de competitie. “Dit moet onze ondergrens worden. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Als wij dit ook op kunnen brengen in de competitie, doen we mee voor de bovenste plaatsen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.