Plichtmatige zege JOS/Watergraafsmeer op Hillegom

In de zondag eerste klasse A heeft JOS/Watergraafsmeer opnieuw geen fout gemaakt. De ploeg van Roy van der Mije versloeg in een verder niet heel spectaculaire wedstrijd Hillegom met 4-1: “Het was achteraf gezien een vrij gemakkelijke overwinning.”

JOS kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Na een corner van Raymond Fafiani bleef de bal in het strafschopgebied hangen en kon Kevin Huijsman uiteindelijk van dichtbij de bal binnen glijden. JOS bleef na de openingstreffer de betere ploeg, maar het lukte de Amsterdammers niet om veel opgelegde kansen te creëren.

In de tweede helft leek de thuisploeg al vroeg op een 2-0 voorsprong te komen, maar de treffer van Davey Claus werd wegens buitenspel geannuleerd. Enkele minuten later viel de tweede treffer wel dankzij een schitterend afstandsschot van Lionel Frederik. De van Swift overgekomen aanvaller schoot de bal vanaf een metertje of vijfentwintig prachtig tegen de winkelhaak.

Hillegom kon in de tweede helft geen partij bieden en zag JOS na een uur spelen verder uitlopen. Een schot van Claus werd in eerste instantie door Hillegom-doelman Rahim Gök (ex-Legmeervogels) nog gekeerd en kwam terecht bij Fafiani die de bal aan Omar Limon gaf om voor een leeg doel binnen te schieten: 3-0.

Hoewel Hillegom in de zeventigste minuut via een raak geschoten vrije trap van Niels de Jong nog wel iets terug deed was het slotakkoord uiteindelijk ook voor JOS/Watergraafsmeer. Na een goede actie van Reggie Schaap gaf hij de bal strak voor op Limon die vervolgens zijn tweede treffer van de wedstrijd kon noteren. Van der Mije: “We zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd. Het positiespel was goed en iedereen was gefocust en geconcentreerd. Ik denk dat die drie dingen uiteindelijk hebben geresulteerd in deze overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman